Paula Chirilă – O mie şi unul de… trucuri isteţe

De: Cătălina Matei / 08.12.2008, 00:00
Paula Chirilă - O mie şi unul de... trucuri isteţe
De aproape un an încoace, fosta Eva de la “Canalul de ştiri” are propria emisiune la Romantica. “1001” este magazinul de trucuri isteţe pentru femeile descurcăreţe, unde, alături de Nicoleta Voica şi diverşi specialişti – medici, bucătari, profesori, avocaţi şi mulţi alţii, Paula descoperă soluţii utile pentru probleme încîlcite.

După o perioadă lungă petrecută alături de băieţii de la “Canalul de ştiri”, Paula a lăsat-o deoparte pe Eva cea prostuţă şi şi-a în­ce­put ca­ri­e­ra în televiziune… “de una singură”. La Ro­man­tica, unde pre­zintă emi­siu­nea “1001”, ajunsă deja la al do­ilea sezon. “E foarte bi­ne, fiindcă ac­­um am cre­scut mare, sînt pe pi­cioa­rele mele, mi-au ieşit şi din­ţişorii, mi-au căzut din­ţii de lapte, aşa că mă simt şi eu un om mare şi pot să în pri­vin­ţa destinului”, se amu­ză Paula.

Asta nu înseamnă că nu mai păs­trea­ză legă­tu­ra cu Ovidiu Uscat şi Con­stantin Trofin. “Trofin e şi na­şul meu de cununie, iar cu Ovi­diu co­respondez, ne sunăm de sărbători şi nu numai, îi încurajez pentru un alt proiect la Cluj şi fac o treabă foarte bună acolo. Vorbesc şi cu Vasile , de fapt cu toţi colegii de la Satu Mare”.

O gospodină pricepută

Pe lîngă sfaturile utile legate de gră­dină, design, modă, machiaj, coa­fu­ră, sănătate, Paula prezintă în emi­siu­­nea sa de la Romantica şi o mul­ţime de trucuri în bucătărie. “Mama m-a învăţat foarte multe lucruri utile; mi-a fost un model foarte bun. Ea era foarte pricepută la ale casei: era şi instalator şi bucătăreasă şi medic, îngrijea şi copiii, numai că nu dădea şi cu var. În plus, învăţ foarte multe şi de la telespectatorii mei şi de la specialiştii invitaţi”.

Din această toamnă, Paula are şi o colegă de prezentare, pe Nicoleta Voica: “Este foarte talentată şi foar­te optimistă; merge cu opti­mismul pînă la Dumnezeu, nimic nu o poate doborî. Şi este în formă foarte bună dimineaţa, are un tonus extraor­di­nar – eu, care, de felul meu, nu sînt to­tuşi o matinală – e ca un duş re­vigorant. Nicoleta te binedispune imediat, nu poţi să stai supărat în com­pania ei mai mult de 30 de se­cunde. Şi am început să ne înţe­le­gem din priviri, deja ne cunoaştem foarte bine şi ne-am obişnuit una cu cealaltă”.

Căsnicie la distanţă

Din vara lui 2005, Paula este şi ne­va­stă… cu acte-n regulă. După o pove­ste de dragoste de mai mulţi ani, tră­ită alături de Marius Aciu, scena­rist pe atunci la “Canalul de ştiri”, cei doi au făcut şi nunta. Fericitul eve­niment a fost precedat, bineînţeles, de o cerere în căsătorie la mare altitudine. Iar Marius a făcut primul pas: “El m-a cerut şi a făcut-o de mai multe ori ca să fie sigur că nu mă răzgîndesc. Prima oară, s-a întîmplat la cota 2000. Probabil că era aerul mai ra­refiat, i-a luat minţile, a căzut în ge­nunchi şi m-a cerut. Şi nu am putut să îi răs­pund atunci decît: . A tre­buit să repete toată scena şi să aibă şi arsenalul complet, nu?! Iar în mo­mentul acela era şi Costel (n.r. Con­stantin Trofin) lîngă noi, fiindcă fă­ceam un material la munte, la Sina­ia”.

Între timp, cei doi au perfec­ţio­nat o… căsnicie la distanţă, căci Paula locuieşte în Bucureşti, iar Marius are o agenţie de publicitate la Cluj. Cum se menţine un astfel de ma­riaj? “Cu înţelepciune şi multă înţe­le­gere. A fost un proces foarte lung pînă am ajuns la un echilibru. Au fost probleme, ca în orice cuplu, dar cu multă chibzuinţă am reuşit”.


Pe scenă…

Pe lîngă televiziune, Paula este im­plicată şi în proiecte de teatru. Pînă de curînd, actriţa a jucat şi într-un se­rial de televiziune, “Uşă-n uşă”, la Kanal D. Iar în această perioadă o pu­tem vedea în piesa “Wake up and smell the coffee”, de Eric Bogosian, care se joacă în “La Scena”. Paula mai repetă şi la o piesă scrisă chiar de ea: “ sau . Nu am avut prea mult timp pînă acum să mă ocup cum tre­buie de acest proiect, însă e o pie­să pe care am scris-o fiind încurajată foarte mult de soţul meu”.

Scrisoare pentru Moş Crăciun

“Aş dori să îi văd pe ai mei, să îmi petrec Sărbătorile alături de familie şi de cei dragi, să mă odihnesc în compania lor. De fapt, fericirea e făcută din lucrurile mărunte, nu e ceva mare. Unul din citatele mele favorite e al lui Winston Churchill: “.

1001 – luni-vineri, 10.00, Romantica