Paula Chirilă şi Dan Helciug l-au ajutat pe Mircea Radu să găsească cele mai mândre fete din Muntenia

De: Cristiana Trifu / 22.02.2018, 16:37
Paula Chirilă şi Dan Helciug l-au ajutat pe Mircea Radu să găsească cele mai mândre fete din Muntenia
După mai bine de o lună de zile de cutreierat ţara în lung şi-n lat, caravana “Ie, Românie”, condusă de Mircea Radu, a ajuns zilele trecute în Muntenia, în căutare de fete frumoase şi harnice, dar şi de tradiţii şi talente autentice. La intrarea în regiune, oaspeţii au fost primiţi cu nuci, mere, pere, borcane cu dulceaţă şi multe alte bunătăţi.

În demersul său, Mircea a primit o mână de ajutor de la două vedete, actriţa Paula Chirilă şi solistul vocal şi chitaristul Dan Helciug, care şi-au luat foarte în serios misiunea ce le-a fost încredinţată. Au luat la pas uliţele mai multor sate, au bătut din poartă în poartă şi au convins să vină la preselecţii o mulţime de fete mândre şi de oameni talentaţi.

“La preselecţiile din Muntenia au venit cele mai multe fete de până acum. Mai multe chiar decât în Oltenia. E meritul Paulei şi al lui Dan, pentru că au reuşit să convingă atâtea fete să urce pe scenă. De asemenea, am fost uimit de varietatea talentelor descoperite în Muntenia. Veţi afla la momentul potrivit despre ce este vorba”, spune Mircea Radu, prezentatorul show-ului “Ie, Românie”.
Mircea a fost impresionat, de asemenea, de frumuseţea caselor de chirpici, vechi şi pustii, pe care le-a găsit ici-colo, în aceste locuri. “Este uimitor ce simţ al proporţiilor au aceşti oameni simpli, câtă atenţie au la detalii”, mai spune el.

În drumurile sale bătute cu piciorul prin Muntenia, Dan Helciug a purtat tot timpul pe umărul stâng o… mică păpuşă, cu părul lung şi roşu. Care a avut un rol foarte bine determinat. “Ea era detectorul meu de gagici”, a precizat Dan, amuzat. 

Emisiunea ,,Ie, Românie” va începe din 1 şi 2 martie, de la ora 21.15, la Antena 1, şi va fi difuzată în fiecare zi de joi şi vineri, după “Guess My Age – Ghiceşte vârsta”.
“Ie, Românie” este un format care presupune explorarea celor mai frumoase zone şi regiuni istorice ale ţării, cu scopul de a descoperi fete frumoase şi harnice, dar şi tradiţiile şi  talentele oamenilor locului. Fiecare dintre ediţii, ce va fi prezentată în două episoade pe săptămână, joia şi vinerea, va avea doi invitaţi speciali, două vedete ce vor bate colţurile României la pas, în căutare de fete mândre şi oameni talentaţi. După etapa de preselecţii şi cea a probelor practice, concurenţii aleşi vor fi nevoiţi să demonstreze că pot menţine tradiţia vie, indiferent de tipul talentului lor, într-o gală regională. Câştigătorii vor fi desemnaţi de juriul show-ului –  format din Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi -, care va decide care dintre prestaţiile concurenţilor merită să fie premiate. Ulterior, în ultima săptămână a reality show-ului, capitala va găzdui finala naţională, unde acelaşi juriu va alege cea mai mândră dintre cele nouă fete descoperite de vedetele participante, în regiunile istorice ale României: Transilvania, Moldova, Maramureş, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Crişana, Banat şi Bucovina. Câştigătoarea va primi un premiu în valoare de 20.000 de euro.

Care e prima regiune în care s-a oprit caravana condusă de Mircea Radu, telespectatorii Antenei 1 vor afla joi, 1 martie, şi vineri, 2 martie, de la ora 21.15, numai la “Ie, Românie”.