Pavel considera ca România este favorita în meciul cu Belarus

Apropo.ro / 24.02.2005, 10:38
Pavel considera ca România este favorita în meciul cu Belarus
Tenismanul Andrei Pavel a declarat, marți, la sosirea pe Aeroportul Internațional Henri Coanda, ca echipa României pornește ca favorita în meciul cu reprezentativa Belarusului, din cadrul primului tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis. "Meciul va fi foarte greu

Tenismanul Andrei Pavel a declarat, marți, la sosirea pe Aeroportul Internațional Henri Coanda, ca echipa României pornește ca favorita în meciul cu reprezentativa Belarusului, din cadrul primului tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis.

„Meciul va fi foarte greu pentru ca Max Mirnîi este în forma. Deaorece jucam pe zgura și pentru ca sîntem acasa, vom fi noi favoriți. Voi încerca sa joc și în proba de dublu daca îmi va permite sanatatea și daca îmi va da voie antrenorul. Sper ca și Triflu sa fie în forma”, a mai spus Pavel.

Andrei Pavel a menționat ca, daca România va trece de Belarus, ar dori sa joace în turul urmator cu o echipa de talia Statelor Unite ale Americii. „Mi-ar fi placut sa jucam la București, dar pentru ca la Polivalenta (n.r. – Sala Ioan Kunst Ghermanescu din Capitala) ar fi costat foarte mult modificarea salii, Brașovul a venit ca o alternativa. Cel mai important lucru pentru mine este ca jucam pe zgura”, a precizat cel mai bine clasat jucator român în ierarhia ATP.

Jucatorul român este de parere ca nu a fost în forma la începutul anului și a acuzat probleme de sanatate. „Ma bucur ca jucam în Grupa Mondiala, nu prea am fost în forma anul acesta, dar sper sa fiu la Cupa Davis. Vin dupa o raceala cam grea, dar sper sa-mi revin cu sanatatea. La Rotterdam am jucat primul tur cu febra și m-am simțit foarte rau dupa terminarea meciului”, a subliniat Pavel.

Capitanul nejucator al echipei României, Florin Segarceanu, care l-a așteptat pe Andrei Pavel pe aeroport, a apreciat ca întîlnirea cu echipa Belarusului va fi dificila.

„Ne așteapta un meci dificil, dar cred ca fața de alte dați avem o șansa. Echipa Belarusului este mai accesibila fața de Franța sau Elveția, chiar daca au în componenta un Max Mirnîi care este printre primii 20 din lume și are o evoluție foarte buna. O sa începem pregatirea la Brașov de mîine (n.r. – miercuri), sper ca terenul sa fie gata pentru antrenament”, a spus Segarceanu.

Lotul României pentru întîlnirea cu echipa Belarusului, programata în perioada 4-6 martie, la Brașov, este alcatuit din Andrei Pavel, Victor Hanescu, Gabriel Trifu, Razvan Sabau și doua rezerve, Victor Ionița și Gabriel Moraru.

Mediafax