Pavilion grădină: cum să îți amenajezi terasa pentru a te bucura de umbră pe timpul verii

Apropo.ro / 06.07.2021, 18:19
Pavilion grădină: cum să îți amenajezi terasa pentru a te bucura de umbră pe timpul verii

O opțiune excelentă pentru a obține umbră pe timpul verii sunt pavilioanele de grădină. Structuri care sunt ancorate pe fațadă sau pe sol, care vă permit să umbriți și ușile și ferestrele, pentru a ajuta la reducerea temperaturilor ridicate din interiorul casei. Dacă vă gândiți să cumpărați un pavilion grădină, trebuie să luați în considerare anumite aspecte. Fabricat din lemn sau aluminiu? Cu acoperiș de pânză, sticlă sau vegetal? Înainte de a decide ce tip de pavilion grădină aveți nevoie și acoperirea acestuia, țineți cont de aceste sfaturi:

Pavilion grădină din stuf

Acoperișurile naturale din erică, stuf sau răchită sunt alcătuite din ramuri din aceste materiale țesute cu sârmă zincată care împiedică oxidarea, creând o suprafață mai mult sau mai puțin densă. Sunt cumpărate în role și au și versiunea lor artificială. Fără a fi structuri care acoperă foarte mult, au farmecul de a genera acele jocuri speciale de lumină și umbră.

Pavilion grădină cu plante cățărătoare

Dacă pe verandă ați decis să creați o cameră de zi în aer liber cu o canapea încorporată și câteva fotolii, bucurați-vă de exterior instalând un pavilon grădină din lemn, învelit în viță de vie sau alte plante cățărătoare cu flori. Acestea, pe lângă decorarea cu culorile lor strălucitoare, vor parfuma mediul înconjurător cu aromele lor minunate. Iată care sunt printre cele mai populare plante cățărătoare: iasomie, caprifoi, clematis, floarea pasiunii, glicine sau bougainvillea. Wisteria este o altă plantă cățărătoare cu care vă puteți acoperi pavilionul de grădină. Este foioasă și principala sa atracție sunt florile sale aromate care pot fi roz, mov sau albe. Rezistentă la frig, poate fi expusă la soare direct, astfel încât să aibă o înflorire bună. Nu are nevoie de îngrijire specială, ci doar să o tăiați regulat, astfel încât să nu scape de sub control. Datorită florilor sale suspendate, grădina sau terasa va părea un loc feeric în care va fi o plăcere să stați.

Pavilion grădină acoperit cu pânză

Un alt tip de pavilion folosit în grădină și terasă este cel cu structură metalică și acoperit cu o copertină din pânză. Asigurați-vă că este rezistent la apă, rezistent la murdărie și rezistent la razele UV și la grindină. Este foarte important, întrucât pavilionul va fi expus la multe intemperii și schimbări de climă, deci materialul textil trebuie să fie rezistent sau măcar ușor de înlocuit.

Pavilion din metal

Un pavilion din fier galvanizat vopsit acoperit cu stuf este de mare efect. În timpul zilei, razele soarelui se filtrează în mod natural printre bețele de stuf, creând o atmosferă foarte plăcută, parcă de vacanță. Va fi o plăcere să stați la masă sub pavilion și să priviți apusul până târziu. Pentru acest lucru este esențial să decorați cu felinare!

Pavilion din lemn cu acoperitoare glisantă

Datorită rezistenței sale, utilizarea pânzei în pavilioanele de terasă devine unul din materialele cele mai populare. Un pavilion din lemn cu acoperitoare glisantă poate fi perfect pentru grădina dumnevoastră dacă doriți soare din când în când. Poate fi rulat manual sau mai există și modele electrice.

Pavilion cu acoperitoare din bambus

Materialele naturale sunt perfecte pentru casele de țară sau pentru plajă, deoarece se integrează perfect cu mediul. Plus că, un pavilion de gradina cu o structură din lemn și o acoperitoare din bambus arată foarte bine și este și super rezistent. Poți decora restul grădinii cu pietre albe, lămpi textile sau din lemn, plante și diverse piese de mobilier inspirate din aceleași materiale naturale. Vei avea un mic loc de relaxare, perfect pentru tine și familia ta.

Pavilion grădină pentru primăvară-toamnă

Trebuie menționat și faptul că există anumite tipuri de pavilioane de grădină ce pot fi închise cu pereți și care permit încălzire în interior pentru a te putea bucura de ele și primăvara sau toamna. Acestea ar trebui să fie rezistente și impermeabile și, de preferat, respirabile.