PC ar putea începe procedura de suspendare a lui Videanu

Apropo.ro / 22.07.2007, 13:02
PC ar putea începe procedura de suspendare a lui Videanu
Consilierii generali ai PC vor propune conducerii partidului declanșarea procedurii de suspendare a primarului general al Capitalei Adriean Videanu, a declarat, duminica, vicepreședintele organizației PC București Octavian Petrovici. Petrovici, care este și

Consilierii generali ai PC vor propune conducerii partidului declanșarea procedurii de suspendare a primarului general al Capitalei Adriean Videanu, a declarat, duminica, vicepreședintele organizației PC București Octavian Petrovici.

Petrovici, care este și consilier general, a precizat, la o conferința de presa, ca, daca Biroul Politic al PC aproba suspendarea primarului general, urmeaza, potrivit legii, strângerea a 500.000 de semnaturi de la bucureștenii care nu-l mai doresc primar pe Adriean Videanu, iar apoi organizarea unui referendum local.

Petrovici a criticat atitudinea primarului general, aratând ca acesta nu a prezentat, conform legii, Consiliului General raportul anual privind situația Bucureștiului și promoveaza în Capitala „proiecte megalomane”, care nu sunt în benefeciul cetațenilor.

El a aratat ca Adriean Videanu a aprobat de asemenea „defrișari necontrolate” în Capitala și nu a fost de acord cu dotarea autobuzelor cu aer condiționat, ceea ce face ca locuitorii Capitalei sa suporte greu caldura excesiva. Potrivit lui Petrovici, primarul general a aprobat defrișarea a mai mulți metri patrați cu ocazia raliului de Formula 3 organizat în București și, cu toate ca a promis ca aceste spații verzi vor fi refacute, acum s-a turnat asfalt.

Petrovici a mai spus ca Adriean Videanu este acum în concediu, deși în București s-a decretat cod portocaliu. „Întotdeauna când s-a întâmplat ceva rau în București, inundații, dezastre, primarul general a intrat în concediu. Nu este normal ca primarul general sa nu participe acum la ședințele comitetului de urgența privind codul portocaliu”, a adaugat Octavian Petrovici.

Consilierii generali ai PC nu vor mai vota niciun proiect referitor la Administrația Lacuri, Parcuri și Gradini pâna când nu se va aproba un regulament de funcționare care sa pemita ca toate contractele de închiriere, concesionare și asociere, derulate de aceasta administrație sa se faca cu aprobarea Consiliului General, a afirmat și consilierul general al PC Victor Adâr.

El a precizat ca executivul Consiliului General „bombardeaza” consilierii cu proiecte privind reabilitarea arterelor din București, dar nu prezinta niciun deviz. El a dat ca exemplu intenția de a se construi un pasaj la Doamna Ghica, care inițial costa 14 milioane de euro, iar acum s-a cerut aprobarea a 29 milioane de euro pentru acest proiect, fara sa se prezinte o justificare. Adâr s-a referit și la proiectul de „strapungere și largire” a drumului catre Autostrada Soarelui, care inițial costa 71 milioane de euro, iar acum costa 296 milioane de euro, din cauza expropierilor de terenuri.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a anunțat, în 16 iulie, pe reprezentanții Consiliului General al Municipiului București ca va intra în concediu de odihna, începând din 18 iulie, timp de o saptamâna.

„Va anunț ca în intervalul 18 – 26 iulie voi intra în concediu de odihna. Precizez ca zilele libere reprezinta restul de șapte zile lucratoare din concediul la care aveam dreptul anul trecut și pe care nu l-am efectuat în întregime”, a afirmat Videanu.

Edilul Capitalei a precizat ca își petrece concediul de odihna în Elveția, la Geneva, unde unul din copiii sai își face studiile. „Vreau sa merg acolo pentru ca în aceasta perioada vin vreo patru universitați americane sa-și prezinte programele și este o perioada foarte importanta pentru familia mea. Este un concediu dedicat familiei”, a explicat Videanu.

Mediafax