PC se opune eliminarii tichetelor de masa din institutiile publice

Apropo.ro / 18.09.2007, 17:00
PC se opune eliminarii tichetelor de masa din institutiile publice
PC se opune eliminarii tichetelor de masa din institutiile publice, dupa cum intentioneaza autoritatile, a declarat, marti, purtatorul de cuvânt al PC Bogdan Ciuca. Ciuca a spus, într-o conferinta de presa, ca de câteva zile s-a discutat despre "ideea nastrusnica" de a fi

PC se opune eliminarii tichetelor de masa din institutiile publice, dupa cum intentioneaza autoritatile, a declarat, marti, purtatorul de cuvânt al PC Bogdan Ciuca.

Ciuca a spus, într-o conferinta de presa, ca de câteva zile s-a discutat despre „ideea nastrusnica” de a fi eliminate tichetele de masa si PC, la fel ca liderii sindicali, se va opune în Parlament acestei masuri.

Potrivit lui Ciuca, Guvernul vorbeste, pe de o parte, despre crestere economica spectaculoasa, despre existenta surselor pentru cresterea punctului de pensie, iar, pe de alta parte, inventeaza noi taxe sau elimina facilitati.

„Nu stiu daca cei care se afla în ministere au nevoie sau nu de tichetele de masa sau stiu cum arata, dar daca s-ar duce la orice alimentara de cartier, vor constata ca foarte multi locuitori ai Bucurestiului folosesc aceste tichete de masa si se bucura când le primesc”, a spus Ciuca.

Ministerul Muncii va propune Guvernului ca institutiile publice sa nu mai acorde angajatilor tichete de masa în anul 2008, pentru mentinerea cheltuielilor bugetare la un nivel care sa permita respectarea angajamentelor interne si internationale, inclusiv în ceea ce priveste deficitul bugetar.