PC solicita Guvernului sa discute reducerea TVA la alimente

Apropo.ro / 31.07.2007, 13:30
PC solicita Guvernului sa discute reducerea TVA la alimente
PC solicita Guvernului ca în sedinta de miercuri sa ia în discutie reducerea cotei TVA la produsele alimentare de baza, a declarat presedintele Consiliului Executiv al PC, Codrut Seres. Seres a precizat, marti, într-o conferinta de presa, ca din cauza secetei exista deja probleme

PC solicita Guvernului ca în sedinta de miercuri sa ia în discutie reducerea cotei TVA la produsele alimentare de baza, a declarat presedintele Consiliului Executiv al PC, Codrut Seres.

Seres a precizat, marti, într-o conferinta de presa, ca din cauza secetei exista deja probleme în privinta aprovizionarii cu grâu. El a aratat ca refuzul Guvernului de a reduce TVA la produsele de panificatie, asa cum a propus ministrul Agriculturii, dar si la celelalte produse alimentare de baza, este o „masura nepotrivita”, cu atât mai mult cu cât asociatiile din domeniu au semnalat ca preturile la aceste produse vor creste.

PC are un proiect de lege aflat în discutia Camerei Deputatilor prin care propune reducerea TVA de la 19% la 9% la produsele alimentare de baza, dar nu are nimic împotriva sa renunte la paternitatea acestui proiect numai ca Guvernul sa ia aceasta decizie care este „necesara, justa si asteptata de producatori si consumatori”.

Potrivit lui Seres, „jongleriile politice” prin care membrii Cabinetului Tariceanu amâna discutarea reducerea TVA denota „nesiguranta”.

Mediafax