PD-L joaca la cacealma cu PSD

Apropo.ro / 04.12.2008, 10:13
PD-L joaca la cacealma cu PSD
Traian Basescu si PDL incearca sa formeze un Guvern minoritar, fara a include in calcule PSD si PNL.

Discutiile initiate de PDL cu PSD ar fi doar "la deruta", calculele din spatele usilor inchise de la Cotroceni fiind cu totul altele. Scopul lor ar fi sa-i convinga pe liderii PSD ca PDL este cu adevarat interesat de o guvernare comuna si sa descurajeze o posibila colaborare PSD-PNL.

Principala varianta a PDL, la care se lucreaza intens, este cea a unui guvern minoritar. Mai multi parlamentari au declarat ca au fost contactati de catre liderii PD-L, care le-au solicitat sustinerea. Rezultatul votului uninominal a creat panica printre politiceni si multi dintre ei sunt interesati in primul rand sa-si pastreze fotoliile. Mai exact, PD-L incearca sa coopteze parlamentarii UDMR, cei ai minoritatilor si pe cei nemultumiti de la PNL si PSD. Pentru majoritate si trecerea Guvernului sunt nevoie de 236 de voturi. PD-L are 166 de mandate, UDMR 31 de mandate de parlamentari iar, minoritatile 18 mandate, in total 215 mandate, insuficiente insa. Pentru a avea o sustinere clara in noul Parlament, PD-L mai are nevoie de fix 21 de voturi pe care incearca sa le obtina de la celalte doua partide politice, PNL respectiv PSD.

Un alt plan de rezerva al lui Traian Basescu ar fi formarea unui guvern de coalitie sau a unui guvern cu PNL, insa fara Tariceanu.

 

Â