PD și-a schimbat numele în PDL

Apropo.ro / 15.12.2007, 11:51
PD și-a schimbat numele în PDL
Convenția Națională Extraordinară a PD a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, schimbarea numelui Partidului Democrat în Partidul Democrat Liberal.

Convenția Națională Extraordinară a PD a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, schimbarea numelui Partidului Democrat în Partidul Democrat Liberal

Reuniunea democraților a fost deschisă cu remarca secretarului general al PD, Vasile Blaga: "Frumoasă este această melodie, «Verde înrourat» (imnul PD – n.r.)!".

Blaga a spus că, la reuniune participă 1.235 de democrați, din totalul de 1.311 de membri ai Convenției Naționale.

Toți participanții au votat în unanimitate pentru comasarea prin absorbție.

Liderul PD, Emil Boc, a arătat că sunt cel puțin cinci argumente pentru formarea PDL.

Primul ar fi că, prin crearea PDL, se finalizează proiectul Alianței D.A. Potrivit lui Boc, apariția PDL continuă "ceea ce nu s-a putut realiza cu petro-liberalii domnului Tăriceanu". El a susținut că PNL este condus de "liberali de conjuctură", fie că sunt "prim-miniștri, miniștri, președinți de Cameră a Parlamentului".

Potrivit lui Boc, al doilea argument este că PDL redă României speranța de a fi guvernată în intersul țării, nu în favoarea "oligarhilor". El a spus că actuala guvernare este coruptă, având susținerea "celor 322".

"Guvernarea PNL-PSD naște monștri", a mai spus Boc, dând exemplul "vilelor din bani publici oferite de Tăriceanu pentru PSD, pentru a-și menține scaunul de prim-ministru".

"Guvernul trebuie să plece definitiv, pentru că demult nu mai lucrează în interesul românilor", a arătat Boc.

El a spus că al treilea argument este că prin intermediul PDL se va guverna țara la nivel local și național și se va oferi electoratului nehotărât șansa de a vota un nou partid, pentru că alianțele nu mai sunt funcționale

Al patrulea argument este că sunt foarte mulți nehotărâți, iar PDL le va oferi acestora opțiunea de vot necesară.

Al cincilea argument se referă la faptul că președintele Traian Băsescu este partenerul PDL, pentru că această formațiune va fi consecventă cu valorile din anul 2004.

Boc a mai spus că, dacă unificarea PD cu PLD ar fi fost făcută prin fuziune, PDL ar fi fost ținta "abuzurilor", pentru că i s-ar fi desființat grupurile parlamentare și ar fi pierdut dreptul de a avea reprezentanți în secțiile de vot.

El a spus că, deși regretă dispariția numelui PD, se păstrează imnul, culoarea și însemnul partidului.