PD si PLD au aprobat comasarea prin absorbtie

Apropo.ro / 15.12.2007, 18:52
PD si PLD au aprobat comasarea prin absorbtie
Forurile reunite ale PD si PLD au aprobat, sambata, in unanimitate, comasarea prin absorbtie a celor doua partide.

Forurile reunite ale PD si PLD au aprobat, sambata, in unanimitate, comasarea prin absorbtie a celor doua partide.

"Impreuna vom fi invingatori si vom guverna Romania", a anutat, triumfator, liderul PDL, Emil Boc, dupa reunirea celor doua foruri de conducere.

El a completat ca, prin unificarea celor doua partide, se finalizeaza constructia politica inceputa in 2003 de Traian Basescu si Theodor Stolojan.

"Echipa domnului Stolojan se desprinde net si defintiiv de cei care au tradat valorile Aliantei, care azi au functii de premieri, de ministri, de presedinti de Camere", a aratat Boc.

El a sustinut ca, odata cu aparitia PDL, electoratul nehotarat are o sansa de a vota un nou partid.

"Nu mai suntem noi si voi, suntem doar noi. Unirea face puterea", a anuntat Boc.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a spus ca "este o zi istorica pentru viata politica din Romania".

"Oamenii au acum o perspectiva clara, stiu incotro sa isi indrepte privirile. Unirea face puterea, si asa este", a precizat Stolojan.

"Am trecut peste sentimente, peste gandurile pe care le aveam fiecare despre partidul lui. Romania are nevoie de aceasta forta politica puternica de centru-dreapta. Ne asumam angajamentul ca PDL sa fie partidul prosperitatii, partidul unei Romanii performante, partidul unei Romanii europene", a aratat Stolojan.

El a sustinut ca, odata cu aparitia PDL, se va ordona scena politica, pentru ca cetatenii vor identifica imediat aceasta mare formatiune de centru-dreapta. Stolojan a facut distinctia dintre PDL si partidele mici, "tip balama".

El i-a acuzat pe guvernantii actuali ca sunt corupti, remarcand ca performanta Romaniei in UE este modesta.

"Romania se indreapta spre o criza", a avertizat Stolojan, care a aratat ca un efect al acestui fenomen ar putea fi la nivel extern.