PD voteaza motiunile PSD

Apropo.ro / 25.06.2007, 14:39
PD voteaza motiunile PSD
Presedintele PD Emil Boc a declarat, luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PD sustine orice motiune împotriva Guvernului Tariceanu, secretarul general Vasile Blaga precizând ca formatiunea va vota motiunile PSD. Boc a spus ca "foarte multe" solicitari din motiunile PD se

Presedintele PD Emil Boc a declarat, luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PD sustine orice motiune împotriva Guvernului Tariceanu, secretarul general Vasile Blaga precizând ca formatiunea va vota motiunile PSD.

Boc a spus ca „foarte multe” solicitari din motiunile PD se regasesc în cele ale PSD, astfel ca social-democratii ar trebui sa voteze motiunile democratilor, daca nu fac doar „un simplu joc de imagine”.

Emil Boc a sustinut ca motiunile PD „au toate sansele sa treaca”, pentru ca se refera la probleme reale din Sanatate si Agricultura.

Potrivit lui Boc, motiunile PD si PSD pe Sanatate au în comun urmatoarele solicitari: revocarea ministrului Eugen Nicolaescu; elaborarea strategiei nationale de sanatate; definirea strategiei de reforma sanitara pe termen mediu si lung, cu respectarea Programului de guvernare; implementarea planului national de paturi.

Presedintele democrat a sustinut ca motiunile PD si PSD pe Agricultura solicita: elaborarea stratgiei post-aderare în acest domeniu; acordarea de despagubiri celor care detin terenuri afectate de seceta; majorarea subventiei pentru irigatii; cresterea subventiilor pentru motorina.

La rândul sau, Vasile Blaga a declarat ca PD va vota „în orice conditii” motiunile PSD si ca cele doua partide nu au negociat sustinerea reciproca.

Mediafax