PDL doreste devansarea alegerilor prezidentiale

Apropo.ro / 26.03.2009, 15:53
PDL doreste devansarea alegerilor prezidentiale
Radu Berceanu a declarat ca PDL ar fi interesat de organizarea simultana a alegerilor prezidentiale si pentru PE

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat ieri ca PDL ar fi interesat de organizarea simultana a alegerilor prezidentiale si pentru PE, in 7 iunie.

Liderul democrat-liberal a mai spus ca probabil ca cei trei potentiali candidati cunoscuti pentru alegerile prezidentiale, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu vor analiza impreuna cu partidele lor ce este mai avantajos.

In replica, deputatul PSD Florin Iordache a declarat azi ca Radu Berceanu este interesat ca Traian Basescu sa fie locomotiva PDL la europarlamentare, motivand ca democrat-liberalii isi dau seama ca vor avea un rezultat prost la alegerile pentru PE, odata cu intrarea Elenei Basescu in campania electorala.

Nici liderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, nu este de acord cu aceasta idee, el declarand ca alegerile prezidentiale se pot organiza in acelasi timp cu cele cele pentru PE numai in cazul in care presedintele Traian Basescu "ar demisiona maine", mentionand ca altfel ar fi nevoie de modificarea Constitutiei.

Citeste parerile pro si contra devansarii alegerilor prezidentiale, la Mediafax.