Pe 21 noiembrie, mascota capitalei Belgiei va face pipi cu vin

De: Marian Andrei / 15.11.2013, 16:30
Manneken Pis (Băiatul care face pipi), simbolul orașului Bruxelles, va participa la sărbătorirea Zilei vinului Beaujolais, urmând să facă pipi cu... acest sortiment de vin.

Anul acesta, belgienii vor sărbători Ziua vinului Beaujolais înlocuind apa din celebra fântănă cu vin, în condițiile în care belgienii sunt în topul importatorilor celebrului vin franțuzesc produs în zona Burgundiei.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Ei se vor alătura astfel sutelor de mii de oameni din Franța și din întreaga lume care sărbătoresc noua producție de vin. 

Manneken Pis este o sculptură din bronz a unui copil dezbrăcat, parte a unei fântâni amplasate în capitala Belgiei. Băiatul face pipi în bazinul aflat dedesubtul său. Fîntâna a fost realizată în anul 1619 de sculptorul Hieronimus Duquesnoy cel Bătrân și, în decursul timpului, statuia a fost furată de mai multe ori.

Statuia este îmbrăcată periodic cu diverse costume, în cursul unor ceremonii acompaniate adesea de formații muzicale. Multe dintre costume sunt porturile populare ale țărilor din care vin turiști.