Pe 5 decembrie se aprind luminițele de sărbători, în Capitală

Apropo.ro / 25.11.2012, 10:00
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunțat oficial că pe data de 5 decembrie 2012 se vor aprinde luminițele de sărbători în București. Târgul de Crăciun se amenajează în Piața Universității.

Ca în fiecare an, Capitala îmbracă haine de sărbătoare cu pomi împodobiți, multe luminițe și alte surprize pentru bucureșteni.

luminite lipscani

Centrul Vechi al Capitalei are luminile ca la Viena

Le dăm drumul de sărbători, pe data de 5 decembrie, ca data de 5 spre 6, de Sf. Nicolae, orașul să-i facă să mai zâmbească pe bucureșteni, că au uitat. Poate că o să fie mai modest decât în alți ani. În orice caz, acest lucru va fi făcut cu respect și dragoste pentru oameni„, a spus Oprescu.

Potrivit edilului-șef, în Cișmigiu vor fi organizate târguri. „Anul acesta intrăm în cartiere. Pe domeniul public vor fi organizate târguri, în așa fel încât oamenii să fie mulțumiți, mergând sau venind din parc, să treacă cu copiii, să cumpere dulciuri etc„, a precizat Oprescu.

Târg de Crăciun în Piața Universității până pe 3 ianuarie 2013

Anul acesta vor fi instalate cel puțin 2,7 milioane de beculețe, fiind luminați aproximativ 22 de kilometri de bulevard.

luminite lipscani

Luminițele de pe Lipscani

 

Centrul Vechi al Capitalei are deja luminițele de Crăciun aprinse. Ele sunt identice cu cele din Viena, și au fost aprinse luni seara de către Oficiul Național de Turism al Austriei.
 

În Piața Universității va fi amenajat un târg de Crăciun „ca la Viena”. 75 de căsuțe în care se vor vinde „de toate”. O scenă pentru spectacole și un brad de 15 metri.

targ de craciun la universitate

La Piața Universității vor fi 75 de căsuțe cu dulciuri, mâncăruri și suveniruri

În căsuțele de lemn din cea mai importantă piață publică a orașului se vor găsi în perioada 1 decembrie-3 ianuarie, delicatese pentru toate gusturile: de la dulciuri după care îți lasă gura apă și până la mâncăruri tradiționale românești care îți seduc prin miresme papilele gustative.

Practic în „piațeta dintre statui” se va muta tradiționalul târg organizat la sfârșit de an de Municipalitate în Parcul Cișmigiu.