Pe arabi ii costa mai scump placuta de prima inmatriculare

De: Dragos Tanase / 18.02.2008, 12:02
Pe arabi ii costa mai scump placuta de prima inmatriculare
O placuta de inmatriculare care are inscriptionata cifra 1 a fost vanduta pentru 14,2 milioane $ la o licitatie din Emiratele Arabe Unite.

O placuta de inmatriculare care are inscriptionata cifra 1 a fost vanduta pentru 14,2 milioane de dolari la o licitatie organizata, sambata, in Emiratele Arabe Unite, inregistrandu-se astfel un record mondial.

Un tanar om de afaceri din Emirate, Saïd Abdel Ghaffar Khouri, a oferit 52,2 de milioane de dirhami, echivalentul a 14,2 milioane de dolari, pentru placuta de inmatriculare, la licitatia organizata intr-un luxos hotel din Abu Dhabi. Banii obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Principii ecologice pentru taxa de prima inmatriculare din Romania

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Teodor Atanasiu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca Guvernul intentioneaza sa modifice taxa de prima inmatriculare astfel incat cuantumul acesteia sa fie stabilit dupa principiul "cine polueaza mult plateste mult".

"Se va trece la o masura legislativa, pe intelesul tuturor: cine polueaza mult, plateste mult, iar cine polueaza putin, plateste putin", a spus Atanasiu.