Pe fanii stelisti ii asteapta iadul la Budapesta!

Apropo.ro / 20.07.2009, 11:17
Pe fanii stelisti ii asteapta iadul la Budapesta!
Ungurii promit iadul pentru suporterii Stelei care vor merge la Budapesta pentru returul cu Ujpest.

Meciul retur dintre Ujpest si Steaua se anunta mult mai disputat in tribune decat pe teren, Steaua asigurandu-si un avantaj de doua goluri inca din prima mansa disputata la Bucuresti.

Ungurii promit iadul pentru suporterii Stelei care vor merge la Budapesta pentru returul cu Ujpest, meci programat joi, 23 iulie.

Ultrasii stelisti stiu ca vor avea viata grea la Budapesta insa anunta ca sunt pregatiti pentru orice: "Am vazut imagini de la un meci disputat de ei acum cativa ani cu Stuttgart si am vazut cum ungurii ii bateau fara mila pe nemti, iar politia se uita fara sa intervina. Oricum daca ne temeam de ei am fi ramas acasa", spune Gheorghe Mustata, liderul galeriei din Ghencea in Cancan.

Desi se parea ca suporterii stelisti vor fi prezenti in numar mare in tribunele stadionului Szusza Ferenc pentru returul cu Ujpest, lucrurile s-au complicat cu doar cateva zile inainte de meci. Ultrasii programasera plecarea spre Budapesta miercuri noaptea, cu autocarele, iar fiecare dintre ei urma sa plateasca 45 de euro, asa cum se intelesesera imediat dupa tragerea la sorti. Avertismentele primite de la sustinatorii lui Ujpest, care le-au transmis romanilor ca nu vor pleca teferi din Budapesta, i-au pus pe ganduri pe reprezentantii companiei de transport. Acestia au anuntat ca nu mai sunt dispusi sa faca deplasarea si i-au chemat pe stelisti, astazi, sa rezilieze contractul.

Chiar au incercat sa rezolve situatia apeland la alte firme de transport, niciuna nu a fost dispusa sa negocieze cu fanii stelisti. Acestia nu mai primesc ajutor de la club pentru deplasari, fie interne sau externe, dar chiar si asa au promis ca in cele din urma vor gasi o solutie pentru a ajunge la Budapesta. Aproximativ 300 de suporteri au anuntat ca vor merge in Ungaria cu masinile personale.

Tot acest scandal a pornit de la un banner afisat de suporterii din Peluza Sud: "Cat tine femeia maghiara c…..l in ea? 9 luni!".

Bannerul care i-a infuriat pe unguri!

Presa maghiara a reactionat dur la adresa fanilor stelisti: "Normal ca fanii nostri au reactionat, provocand incidente intre tribune. In buzunarul oricarui patriot s-ar fi deschis briceagul in momentul in care ar fi citit mesajul de pe bannerul afisat de galeria Stelei, la meciul cu Ujpest, din Europa League, de la Bucuresti", scrie publicatia Magyar Nemzet.

Si presedintele UDMR, Marko Bella, a luat atitudine, indemnand insa la calm: "Fanii unguri nu trebuie sa treaca la represalii. Nu rezolvam nimic raspunzand unui gest cu unul similar. Politia si justitia trebuie sa-si faca datoria. Oricum nu trebuie sa facem un caz din ce intreprinde o mana de nemernici!".

Si in timpul meciului au fost incidente intre fanii celor doua echipe, totul culminand cu intrarea pe teren a unui suporter stelist, care a sarit din peluza ca sa dea gol, dupa cum a povestit chiar el pentru ProSport. ”Am vrut sa iau mingea si sa dau gol. Eram beat si asta am simtit ca trebuie sa fac. Am vrut sa ajut echipa in meciul cu ungurii aia".

Suporterii lui Ujpest, recunoscuti pentru duritatea lor, au provocat incidente la venirea in Romania, au facut scandal, injurandu-i pe romani si fluturand steaguri nationaliste. In gara Curtici, suporterii au afisat pe geamurile trenului steagurile Ungariei, ale clubului Ujpest, dar si un banner cu harta Ungariei Mari si textul “Transilvania, Tara Ungureasca”, scris in romaneste. Ajunsi in Gara de Nord, dezbracati de tricouri, maghiarii au tinut sa-si faca simtita prezenta prin scandari rasiste: "Tiganii, Tiganii". Si revenirea in Ungaria a a fost marcata de cateva incidente, suporterii lui Ujpest aruncand din tren doze si bidoane de bere si suc in cetatenii aflati pe peroanele garilor prin care a trecut trenul.

Daca vor exista incidente intre suporterii romani si maghiari, este posibil ca meciul amical Ungaria-Romania, programat sa se desfasoare pe 12 august, sa se amane.

Mai multe detalii despre meciul retur dintre Ujpest si Steaua, pe SportLaMinut.ro

Sursa foto: Sport.ro