Pe timp de criza unele banci sunt „darnice”

De: Marian Andrei / 28.07.2009, 15:15
Pe timp de criza unele banci sunt
Un britanic s-a pomenit peste noapte cu 29 milioane lire sterline in contul pe care il avea deschis la banca Barclays

Un britanic s-a pomenit peste noapte cu 29 milioane lire sterline in contul pe care il avea deschis la banca Barclays, conform publicatiei Daily Star. Greseli bancare s-au mai intamplat, dar ceea ce a urmat pare de domeniul SF-ului.

La cererea acestuia de a primi mai multe detalii despre eroare, angajatii bancii i-au raspuns: "Du-te si cheltuieste-i". Atunci cand Dennis Hayes a insistat ca banii nu ii apartin, institutia bancara a plusat "oferta" si le-a trimis lui si sotiei acestuia doua carduri de credit platinum pe care acestia nu le-au cerut.

Cu toate ca britanicul a insistat in fata angajatilor bancii ca banii nu sunt ai lui, reprezentantii bancii i-au raspuns ca nu vor banii inapoi si l-a invitat pe acesta sa ii cheltuie.

Problema a fost rezolvata doar cand  Dennis i-a scris presedintelui bancii, declarand ca cele 28,94 milioane lire sterline din contul lui nu ii apartin.

Drept urmare, din contul acestuia au fost stersi banii cu pricina, banca anuntand ca transferul bancar s-a produs dintr-o eroare a bancii.