Pedeapsa lui Adrian Năstase, redusă cu 7 zile

Apropo.ro / 05.12.2012, 09:57
Pedeapsa lui Adrian Năstase, redusă cu 7 zile
Pedeapsa lui Adrian Năstase a fost redusă cu 7 zile, perioada în care a stat internat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Curtea de Apel București a decis, miercuri, ca cele șapte zile petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca înainte de a fi încarcerat să fie scăzute din condamnarea la doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calității”.

În 2 octombrie, Tribunalul București a respins cererea fostului premier Adrian Năstase, el contestând decizia la Curtea de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București i-au admis contestația, decizia fiind definitivă. Astfel, Adrian Năstase va avea de executat cu șapte zile mai puțin din pedeapsa de doi ani de închisoare dispusă în dosarul „Trofeul calității”, fiind scăzută perioada din 20 până în 26 iunie, când a stat internat în Spitalul Floreasca după tentativa de sinucidere.

Procurorii susțineau că perioada de spitalizare nu poate fi calculată ca executată dacă persoana condamnată își provoacă afecțiunile pentru care necesită internare.

Citește mai multe detalii despre reducerea pedepsei lui Adrian Năstase, pe Mediafax.ro