Pedeapsă stranie pentru un tânăr care și-a omorât din greșeală prietenul

De: Marian Andrei / 22.11.2012, 17:00
Pedeapsă stranie pentru un tânăr care și-a omorât din greșeală prietenul
Sențința dată de un judecător din Statele Unite unui tânăr ce și-a omorât din greșeală prietenul a șocat opinia publică, deși părțile implicate în proces au acceptat-o.

Tyler Alred, în vărstă de 17 ani, a apărut în fața judecătorilor sub acuzația de omor prin imprudență după ce, în decembrie anul trecut a produs un accident de circulație în care și-a pierdut viața un prieten de-al său, în vârstă de 16 ani.

Deoarece tânărul și-a recunoscut fapta iar sora victimei l-a rugat să nu îi distrugă și lui Alred viața trimițându-l la închisoare, judecătorul Mike Norman l-a dat acestuia o pedeapsă de 10 ani cu suspendare condiționată.

Concret, pentru a rămane în libertate, Alred trebuie să participe în toată perioada de 10 ani la servicii bisericești, să își termine școala și să urmeze un curs de sudură. Mai mult, timp de un an, tânărul va face aleator teste pentru depistarea drogurilor, alcoolului și a nicotinei în organism, dar va purta și o brățară de monitorizare.

Întrebat de presă despre această ciudată condamnare, criticată chiar și de directorul executiv al Uniunii pentru apărarea drepturilor americanilor, judecătorul a arătat că nu este prima sentință pe care o dă în care cere ca delicventul să participe la slujbe religioase, noutatea fiind aplicarea ei la acuzația de omor prin imprudență. El a mai afirmat că „a fost sigur” că sentința sa va fi acceptată de ambele familii implicate, ceea ce s-a și întâmplat.