Pedepse brutale pentru doi nord-coreeni care au distribuit în statul comunist serialul „Squid Game”

De: Adrian Popa / 25.11.2021, 11:58
Pedepse brutale pentru doi nord-coreeni care au distribuit în statul comunist serialul „Squid Game”

Un cetățean din Coreea de Nord care a introdus pe ascuns în țară o copie a serialului „Squid Game”, produs în Coreea de Sud, va fi executat, potrivit unor surse. Totodată, un adolescent care a cumpărat un stick USB pe care se afla show-ul Netflix va face închisoare pe viață.

Știrile vin după ce regimul din Coreea de Nord s-a folosit deja de serial în scopuri propagandistice. Potrivit presei din statul comunist, producția „îi face pe oameni să realizeze realitatea bestialității din societatea din Coreea de Sud, în care ființe umane sunt împinse într-o competiție extremă”.

Potrivit Business Insider, care citează Radio Free Asia (RFA), bărbatul care a introdus în țară „Squid Game” va ajunge în fața unui pluton de execuție.

Alți șase adolescenți care au urmărit serialul, pus la dispoziția lor de băiatul pedepsit cu închisoare pe viață, au fost condamnați la câte șase ani de muncă grea. Profesorii lor au fost concediați și ar putea ajunge să lucreze în mine izolate.

Pedepse brutale nu doar pentru cei care au văzut „Squid Game”

Elevii au fost prinși de supervizori după ce aceștia au primit un pont. Un alt adolescent a scăpat nepedepsit după ce familia lui a dat mită echivalentul a 3.000 de dolari, potrivit surselor RFA.

În ciuda acestor incidente, copii ale „Squid Game” ajung frecvent în Coreea de Nord.

Astfel de pedepse sunt aplicate destul de des în statul condus cu o mână de fier de dictatorul Kim Jong-un. Familia unui adolescent a fost pedepsită recent după ce băiatul a fost prins în timp ce se uita la un clip video pornografic. Aceștia au fost „exilași” într-un sat, la țară. În Coreea de Nord o astfel de măsură stigmatizează o familie din punct de vedere politic.

Coreea de Nord și Coreea de Sud se află, tehnic, în război civil, deoarece nu au încheiat un acord de pace după conflictul armat de la jumătatea secolului trecut.