Pedepse mai aspre pentru șoferii băuți sau aflați sub influența drogurilor

De: Marian Andrei / 22.05.2012, 09:51
Pedepse mai aspre pentru șoferii băuți sau aflați sub influența drogurilor
Persoanele care conduc în stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor și produc un accident rutier soldat cu victime vor fi pedepsite cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, pedeapsa fiind similară cu cea pentru săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare.

Aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cei care nu au permis de conducere, circulă pe drumurile publice și produc accidente grave.

Inițiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, arată, în expunerea de motive, că „această măsură este necesară întrucât conducerea sub influența băuturilor alcoolice este de natură să pună în pericol viața și integritatea fizică a altor persoane, atât în calitate de participanți la trafic, cât și pietoni”.

„A te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanțelor stupediante sau fără permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare„, mai este de părere acesta.

Proiectul va fi transmis, pentru dezbatere, la Camera Deputaților, care este Cameră decizională.