PeerIndex și Apropo.ro analizează influența pe Twitter în România

De: Tanase Dragos - Marian / 22.02.2012, 11:03
PeerIndex și Apropo.ro analizează influența pe Twitter în România
PeerIndex.com, un serviciu de măsurare a influenței utilizatorilor în social media, cu sediul în Marea Britanie, lansează împreună cu Apropo.ro, portalul care oferă zilnic utilizatorilor tot ce e hot pe internet, o acțiune de analiză a influenței pe Twitter în România.

Analiza va genera și un top al utilizatorilor români de Twitter cu cel mai mare potențial de influență, în funcție de scorul individual generat de PeerIndex în baza unui un algoritm complex.

Algoritmul Peerindex.com ia în calcul pentru măsurarea influenței, dincolo de numărul de prieteni sau followers, interacțiunile pe care fiecare utilizator le generează cu aceștia și mai ales scorul individual al fiecăruia din cei cu care interacționează.

Pentru a obține un scor cât mai exact, utilizatorii trebuie să se înscrie pe Peerindex.com. În urma unei perioade de test care va dura o săptămână, timp în care toți utilizatorii interesați sunt invitați să se înscrie, topul va fi anunțat pe Apropo.ro împreună cu o analiză a potențialului de influență pe care îl au cei care vor fi în top la finalul perioadei de test .

Topul, numit „Cei mai influenți utilizatori de Twitter din România” va fi disponibil în săptămâna de test pe portalul Apropo.ro, într-o pagină dedicată: www.apropo.ro/peerindex-top-twitter… și va fi actualizat în timp real, până la finalul perioadei de test, pe măsură ce utilizatorii din top își completează datele.

„Prin evaluarea tendințelor social media cu PeerIndex oricine poate determina influența sa individuală pe internet. În plus, poate înțelege mai bine comunicarea în social media în cadrul industriei specifice în care activează, precum și autoritatea altor utilizatori din rețeaua sa de contacte”, a declarat Azeem Azhar, CEO Peer Index.