Pelicula „Nameless”, filmată la Salina Turda la o adâncime de 120 de metri

De: Carmen Ulian / 28.08.2014, 10:35
Thrillerul psihologic "Nameless", ca va apărea în cinematografe anul viitor, se filmează zilele acestea în Salina Turda, în mina Rudolf.

Bogdan Moncea, producător delegat al filmului din partea Castle Film România, a declarat, miercuri, la Salina Turda, într-o conferință de presă, că filmările în România au început în 11 august la Sighișoara și vor continua la Brașov și București.

Am început filmările în România în 11 august, la Sighișoara, acum continuăm la Salina Turda, apoi vom merge în Brașov și București. S-a filmat înainte în Islanda și Spania, câte o săptămână, iar în România vom filma cel mai mult, peste 40 de zile. Filmul este un proiect american independent, un thriller psihologic. Acțiunea filmului ne duce pe mai multe planuri temporale, în mai multe locuri de pe Pământ, iar personajul principal călătorește în aceste locuri, dar și în timp. Va fi un film interesant, care se axează mai puțin pe efecte vizuale. Salina Turda nu este cunoscută, este o locație foarte interesantă și neobișnuită, este un mare câștig pentru film„, a spus Moncea.

Potrivit acestuia, în Salina Turda se filmează mai multe scene în mina Rudolf, la o adâncime de 120 de metri, în care, într-un carnaval, joacă peste 130 de figuranți, în roluri de acrobați și cântăreți.

moncea

Bogdan Moncea (foto castelfilm)

Regizorul și scenaristul Bryan Thurman a scris aceste secvențe special pentru Salina Turda, a ales locația în urmă cu un an„, a spus Moncea.

La rândul său, Blaine Courrier, producătorul american al filmului, a declarat, în aceeași conferință de presă, că pelicula va intra într-un circuit al festivalurilor după care va fi proiectat în cinematografele din SUA.

Am ales o locație spectaculoasă pentru film, este o ocazie incredibilă să filmăm la Salina Turda. Este primul film artistic care se toarnă în Salina Turda și ne bucurăm să putem să o împărtășim lumii„, a subliniat Courrier, care a evitat să spună care este bugetul filmului.

Directorul Salinei Turda, Vasile Tot, a declarat și el, în conferința de presă, că este o provocare filmarea unui film artistic în mina Rudolf, deoarece acest lucru implică o logistică impresionantă.

Au un staff de 150 de persoane. Ne bucurăm că au ales Salina pentru acest film, primul nostru scop fiind promovarea Salinei Turda„, a afirmat Tot.

David Frampton

David Frampton

Filmul are doi regizori, Bryan Thurman și Luis Esteban, primul fiind și scenaristul peliculei.

Rolul principal îi aparține actorului britanic David Frampton, care a jucat în filmul „Ultimele zile ale iernii”, lansat în acest an, iar din distribuție mai fac parte Aida Folch, Conan Stevens, care a mai jucat în serialele „Urzeala tronurilor”, „Spartacus” și în filmul „Hobbit-ul” și care joacă în „Nameless” rolul unui luptător dac, și John Rhys Davis, care a jucat în pelicule precum „Indiana Jones” și „Stăpânul inelelor”.

Filmul „Nameless” va apărea în cinematografe în anul 2015.