Penescu solicita control antidoping

Apropo.ro / 10.11.2006, 10:31
Penescu solicita control antidoping
Patronul gruparii FC Argeș, Cornel Penescu, va solicita efectuarea unui control antidoping la partida cu Ceahlaul, susținând ca exista riscul ca jucatorii echipei nemțene sa fie depistați pozitiv având în vedere ca îl au ca preparator fizic pe Vasile Silaghi. "Toata

Patronul gruparii FC Argeș, Cornel Penescu, va solicita efectuarea unui control antidoping la partida cu Ceahlaul, susținând ca exista riscul ca jucatorii echipei nemțene sa fie depistați pozitiv având în vedere ca îl au ca preparator fizic pe Vasile Silaghi.

„Toata lumea din Pitești îl știe pe Vasile Silaghi ca dopa jucatorii. Cazurile lui Buturuga și Neaga sunt elocvente în acest sens”, a spus Penescu despre Silaghi, care a ocupat funcția de preparator fizic și la FC Argeș timp de doi ani.

În alta ordine de idei, antrenorul Dorinel Munteanu s-a aratat nemulțumit de delegarea arbitrului Anton Heleșteanu la meciul cu Ceahlaul Piatra Neamț, despre care spune ca este un apropiat al președintelui Gheorghe Ștefan.

„Dupa toate informațiile pe care le am Heleșteanu este un apropiat al președintelui Ștefan. În plus, Heleșteanu a fost recuzat înaintea meciului cu FC Argeș – Oțelul din etapa a XIII-a. Iar pe de alta parte este cunoscut faptul ca Argeșul nu a câștigat cu Heleșteanu la centru în ultimii trei ani”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Tehnicianul nu îi va putea folosi în partida cu Ceahlaul, programat, sâmbata, în cadrul etapei a XV-a a Ligii I,  pe Bogdan Vintila, Mariko Daouda, Augustin Chirița, Dalibor Mitrovici, Iulian Crivac, Adrian Iordache, toți accidentați.

Silaghi le cere jucatorilor sa nu se teama de controlul antidoping

Preparatorul fizic al echipei Ceahlaul, Vasile Silaghi, care a asigurat interimatul la conducerea tehnica pâna la numirea lui Florin Marin, le-a cerut jucatorilor sa nu se teama de solicitarea patronului FC Argeș, Cornel Penescu, privind efectuarea unui control antidoping la meciul de sâmbata.

„Nici o problema. Sa-i controleze și pe masorii, doctorii, antrenorii și conducatorii noștri, daca asta doresc cei de la Pitești. Dar pâna la urma știți ce e toata aceasta tevatura? O șicana în plus a adversarilor noștri. Vor sa aduca mai multa presiune și o tensiune în plus pe umerii jucatorilor înaintea meciului de sâmbata. Ceva de genul «Sa-i destabilizam pe toate planurile», gândesc cei de la FC Argeș”, a spus Silaghi, care a fost preparator fizic și la FC Argeș timp de doi ani.

Cornel Penescu a anunțat ca va solicita efectuarea unui control antidoping la partida cu Ceahlaul, susținând ca exista riscul ca jucatorii echipei nemțene sa fie depistați pozitiv având în vedere ca îl au ca preparator fizic pe Vasile Silaghi. „Toata lumea din Pitești îl știe pe Vasile Silaghi ca dopa jucatorii. Cazurile lui Buturuga și Neaga sunt elocvente în acest sens”, a spus Penescu.

 Referitor la afirmația lui Cornel Penescu, Vasile Silaghi, supranumit „Pastiluța”, a declarat: „Eu eram la Extensiv Craiova când Dinu Piștalu îi dopa pe cei doi (n.r. – Neaga și Buturuga). Așa ca acuzele îndreptate asupra mea în acest caz nu sunt fondate”.

Ceahlaul are șapte jucatori indisponibili pentru meciul cu FC Argeș

Noul antrenor al echipei Ceahlaul, Florin Marin, nu va putea conta pe serviciile a șapte jucatori la meciul cu FC Argeș, din etapa a XV-a a Ligii I, fiind nevoit sa apeleze la componenți ai formației satelit.

Astfel, nu vor putea evolua capitanul Angelo Alistar, Purica, Diaz, C. Ilie, Ivașca (suspendat), Petrescu și Stajici. În plus, mijlocașul Cosmin Vasâie este incert, el acuzând o entorsa.

Capitanul Angelo Alistar va încerca sa revina abia de saptamâna viitoare în programul depregatire al echipei, el antrenându-se separat de restul echipei.

La rândul sau, mijlocașul Purica, care a încercat sa se antreneze joi, dupa ruptura musculara suferita, a resimțit din nou dureri și nu va putea fi folosit. „Poate ca de saptamâna urmatoare voi intra și eu în program normal. Macar doua meciuri sa mai prind din aceasta prima parte de campionat”, a declarat Purica.

În lipsa majoritații titularilor din lotul Ceahlaului, au fost cooptați pentru deplasarea de la Pitești mai mulți jucatori care au evoluat în ultimele etape la Ceahlaul II Bradul. Între aceștia se numara Ionuț Enache, Borz, Cristescu, Macovei și Chiriac.

Tehnicianul Florin Marin a precizat ca numarul mare de jucatori accidentați îl va obliga sa faca „anumite improvizații în echipa de baza”. „Meciul în sine se anunța a fi unul foarte important. Atât pentru noi, cât și pentru gazde. De la venirea lui Dorinel Munteanu în staff-ul tehnic al echipei, FC Argeș se dovedește a fi o grupare mult schimbata în bine. Trebuie sa recunoaștem ca forma excelenta, de ultim moment, aratata de adversarii noștri și problemelemedicale din lotul nostru ne fac sa avem parte de un meci foarte greu”, a spus Florin Marin.

Partida FC Argeș - Ceahlaul Piatra Neamț este programata sâmbata, de la ora 14.00, în etapa a XV-a a Ligii I.

Mediafax