Pensarea cu ata, o metoda desueta dar eficienta

Apropo.ro / 10.10.2011, 17:44
Pensarea cu ata, o metoda desueta dar eficienta
O cosmeticiana din India, stabilita in Romania, ne invata cum sa ne pensam cu ajutorul unei metode aparent depasite - folosind ata de cusut.

In era tehnologiei, cand penseta electronica ameninta suprematia clasicului clestisor pentru smulgerea firelor, o cosmeticiana din India, stabilita in Romania, foloseste o tehnica aparent depasita pentru pensare.

Kushi Keswani da forma sprancenelor cu ajutorul unui fir de ata de cusut. Atentie, insa, nu incerca metoda acasa daca nu te pricepi cu adevarat, pentru ca e riscant!

O forma corecta a sprancenelor iti poate schimba total infatisarea, infrumusetandu-ti chipul, accentuandu-ti privirea si intinerindu-te. Cu ajutorul atei de cusut din bumbac se poate da mai usor aceasta forma”, spune Khushi Keswani, cosmeticiana care a reusit sa transforme pensatul in arta.

Ea utilizeaza aceasta tehnica neobisnuita pentru ca o considera mai naturala si mai putin dureroasa. Procedeul consta in indoirea si apoi rasucirea firului de ata din bumbac, pe degete, astfel incat acesta sa formeze un lat. Manevrate de un specialist, cele doua fire de ata prind intre ele parul nedorit din zona sprancenelor si il smulg.

In cazul pensarii cu ata, avantajele sunt ca firul de par creste mai greu (dureaza pana la trei saptamani), smulgerea este mai putin dureroasa, pielea nu se irita, procesul pensarii dureaza doar doua minute, firele se raresc, iar „Penseta”, in cazul de fata firul de ata, este de unica folosinta.