Pentagonul este îngrijorat de Zombie Apocalypse

Apropo.ro / 16.05.2014, 10:30
Pentagonul este îngrijorat de Zombie Apocalypse
Pentagonul a elaborat un ghid de supraviețuire în cazul unei apocalipse cu zombie, cu scopul de a "conserva sanctitatea vieții umane" pentru toți "oamenii non-zombie".

Informația despre planurile făcute de Pentagon de a rezista în fața unui atac al „morților-vii” provin dintr-un document neclasificat, obținut de publicația Foreign Policy, denumit „CONOP 8888” – cunoscut și sub denumirea „Counter – Zombie Dominance”.

Documentul a fost redactat pe 30 aprilie 2011 și reprezintă un rezumat detaliat despre felul în care oamenii trebuie să lupte contra mai multor tipuri de zombie.

Potrivit acestui ghid, „cel mai rău scenariu” se referă la un atac al zombie-lor, în care „morții-vii” mâncători de oameni îi infectează pe aceștia foarte repede, lăsând rasei umane foarte puțin timp la dispoziție pentru a reacționa adecvat.

Alte posibile atacuri asupra rasei umane le include pe cele ale „zombie-lor magici malefici„, creați prin experimente oculte, cele ale „zombie-lor vegetarieni„, care consumă doar produse vegetale, neamenințând astfel viața umană, cele ale „zombie-lor din spațiu„, dar și al „găinilor zombie”, singurul tip de zombie despre care s-a dovedit că există cu adevărat”.

Pentagonul nu este singura organizație care a alcătuit astfel de planuri.

În 2012, Marea Britanie a alcătuit și ea un plan național de supraviețuire în cazul unui atac al zombie-lor, ca răspuns la o solicitare venită din rândul societății civile.