Pentagonul îsi va reduce prezenta navala în Golful Persic

Apropo.ro / 13.07.2007, 13:05
Pentagonul îsi va reduce prezenta navala în Golful Persic
Pentagonul îsi va reduce, pâna în luna august, prezenta navala în Golful Persic unde va mentine doar un singur portavion, au declarat, joi, oficiali din domeniul apararii, citati de Reuters. Departamentul Apararii a anuntat ca noile masuri nu reflecta o schimbare a preocuparilor

Pentagonul îsi va reduce, pâna în luna august, prezenta navala în Golful Persic unde va mentine doar un singur portavion, au declarat, joi, oficiali din domeniul apararii, citati de Reuters.

Departamentul Apararii a anuntat ca noile masuri nu reflecta o schimbare a preocuparilor Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu si ca prezenta sa navala în diferite regiuni ale lumii se modifica periodic.

„Aceasta schimbare în prezenta portavioanelor nu reflecta o modificare a angajamentelor sau preocuparilor pentru regiune”, a declarat purtatorul de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman. „Prezenta portavioanelor este un mijloc de angajament al Statelor Unite în regiune”, a adaugat acesta.

Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a decis, în ianuarie, sa consolideze prezenta navala în Golful Persic si sa trimita doua portavioane si navele însotitoare pentru a contracarea influenta Iranului în regiune, potrivit oficialilor de la Washington.

Mediafax