Pentax K-01: primele imagini și specificații tehnice

Apropo.ro / 02.02.2012, 15:58
Pentax K-01: primele imagini și specificații tehnice
Conform zvonurilor, acesta este următorul aparat foto mirrorless lansat de Ricoh, modelul Pentax K-01. Din păcate, pozele nu au fost confirmate oficial, așa că există o suspiciune asupra veridicității lor.

După cum este prezentat de către un mare retailer foto din SUA, BH Photo Video, design-ul exterior al aparatului a fost creat de către Marc Newson, iar aparatul va fi mai mare decât modelele din seriile Micro Four Thirds de la Panasonic și Olympus și NEX de la Sony.

Pentax K-01 va dispune de un senzor APS-C cu 16 MP și o montură KAF, având și funcție de înregistrare video full HD (30 FPS cu compresie video h.264 sau 60 FPS la 720p), cu posibilitatea montării unui microfon extern.

Declanșatorul aparatului va avea viteze cuprinse între 1/4000 și 30 secunde, cu posibilitate de bulb și Silent Shutter.

Producătorii au reușit să doteze Pentax K-01 cu un ecran LCD de 3 inchi, cu 920.000 de puncte, plus o rată de burst a fotografiilor sport de 6 cadre pe secundă.

Obiectivul din kit va fi de 40 mm cu f2.8, iar body-ul va cântări 560g cu bateria inclusă.

Un foarte mare avantaj al aparatului va fi compatibilitatea acestuia cu toate obiectivele PENTAX, ceea ce il va face extrem de dorit de către fanii acestui brand, fiind o soluție extrem de portabilă pentru sesiuni foto rapide sau pentru concedii.

Mai multe detalii privind Pentax K-01 am putea afla cât de curând la târgul CP+ din Japonia, care va fi dedicat aparatelor foto.