Pentru bani, și-a îngropat soțul în grădină

Apropo.ro / 19.02.2014, 13:30
Pentru bani, și-a îngropat soțul în grădină
Soția unui fermier britanic l-a îngropat pe acesta în grădina proprietății, dar nu a spus nimănui despre fapta sa.

Soția unui fermier din Marea Britanie a continuat să beneficieze de veniturile soțului și după moartea acestuia, nedeclarând decesul lui autorităților. Femeia a primit pedeapsa cu închisoarea.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Rebekah Sturdey, 56 de ani, a săpat o groapă în grădina proprietății sale pentru a-și îngropa soțul defunct, Geoffrey Sturdey – 60 de ani. Acesta a murit din cauze naturale, în urma unui atac de cord.

Femeia a fost ajutată de trei prietene – Boqer-Ore Adie, 43 de ani, fiica ei Hazel, 20 de ani, și nepoata, Karmel Adie, 25 de ani, toți dintr-o comunitate religioasă.

Autoritățile au devenit suspicioase atunci când, în 2012, după mii de dolari plătiți bărbatului defunct, au constatat că nu l-au mai văzut de multă vreme.

Soția fostului fermier le-a spus investigatorilor că bărbatul ei este plecat în vacanță, și că face turul Europei. Cercetările ulterioare au scos la iveală că mortul nu avea pașaport valid.

În urma unor investigații cu elicopterul a fost descoperit locul în care defunctul era îngropat. Aproape de o zonă ceva mai stâncoasă.

Cercetările la fața locului au arătat că groapa era de două ori mai adâncă decât una normală. Văduva a recunoscut că ea l-a îngropat acolo, dar că aceasta a fost ultima lui dorință. Trupul său fusese bine conservat și a putut fi identificat și după dantură.

Văduva a fost arestată inițial sub acuzația de ucidere, dar testele au arătat că bărbatul murise din cauze naturale. Acesta mai avusese și alte atacuri de cord înaintea celui fatal din 2008.

Judecătorii au rămas uimiți de faptele văduvei, în condițiile în care era parte dintr-o sectă religioasă, avea în locuință multe cărți de gen, studiau Biblia, dar nu au anunțat autoritățile de moartea membrului familiei. O neconcordanță cu scrierile din Biblie.

Investigatorii au găsit în locuința femeii peste 10.000 de dolari, aur în valoare de peste 83.000 de dolari, toate beneficii de pe urma defunctului.

Văduva și-a recunoscut faptele de fraudă și conspirație și a primit 20 de luni de închisoare. Cei care au ajutat-o au primit pedepse pe măsură. Curtea a acceptat ca trupul bărbatului să fie înmormântat acolo unde și-a dorit, adică în grădina casei.