Pentru clienții nepoliticoși, cafeaua e mai scumpă

De: Marian Andrei / 12.12.2013, 16:30
Pentru clienții nepoliticoși, cafeaua e mai scumpă
Patronul unei mici cafenele franceze a dus la extrem zicala "politețea nu costă", taxându-i suplimentar pe clienții nepoliticoși.

Concret, caă intri în cafeneaua La Petite Syrah din Nisa și ceri „o cafea”, aceasta te va costa 7 euro. Dacă însă adaugi și cuvintele magice „vă rog”, prețul scade instantaneu la 4,25 euro. Mai mult, dacă ai și inspirașie de a zice „formula” completă, „Bună ziua! O cafea, vă rog!”, vei obține cafeaua la fenomenalul preț de 1,40 euro.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Patronul cafenelei, Fabrice Pepino, a explicat pentru presă că totul a început ca o glumă, atunci când angajații i s-au plâns de nepolitețea clienților.

„La ora prânzului, clienții veneau deja stresați și de multe ori se întâmpla să fie foarte nepoliticoși atunci când comandau. Acesta a fost modalitatea noastră de la le spune «fiți calmi, relaxați-vă!»”, a spus Fabrice.

„Știu că mulți consideră că serviciile din Franța nu sunt la nivelul optim, însă și clienții pot fi foarte nepolițicoși, mai ales când sunt grăbiți”, a adăugat el.

Patronul a adăugat că mulți dintre „clienții casei” au fost „bucuroși” să intre în joc iar acum oamenii sunt mai relaxați și mai zâmbitori când intră în cafenea.