Vara aceasta capricioasa, cu zile caniculare urmate de altele mai reci sau ploioase, ne pune pe ganduri, dar, oricum, trebuie sa fim pregatiți și pentru situații extreme! Iata o savuroasa înghețata cu arome îmbatatoare de caise, piersici sau pepene galben.
Înghețata cu fructe
Ingrediente pentru 4 porii
75 g piure de fructe (1 caisa, 1 piersica, 1/2 mar)
300 g zahar
100 g pudra de migdale
50 g înghețata de caise (gata preparata)
1 pepene galben
2 linguri zeama de lamaie
2 picaturi de esența de migdale
menta verde
Preparare
Se curața de coaja caisa, piersica și marul, se taie felii subțiri și se zdobesc în mixer pana se transforma în piure. Se amesteca, pana la omogenizare perfecta, piureul preparat cu 100 g zahar, pudra de migdale și înghețata de caise, apoi se așaza compoziția obținuta într-o forma îmbracata în folie de aluminiu și se pune la congelator. Separat, se fierb într-o craticioara 250 ml apa și 200 g zahar, timp de 2 minute, iar dupa ce se racorește, se pune la congelat. Se taie pepenele, se scot semințele și filamentele, se curața de coaja, iar miezul se taie bucațele, pastrand 1/4 taiat felii subțiri. Bucațile de pepene se bat în mixer împreuna cu zeama de lamaie și pasta de migdale. Se adauga esența de migdale și siropul de zahar congelat, sfaramat cu o presa (de cartofi). Se amesteca pentru omogenizare, avand grija sa nu se topeasca, și se pune la congelator pentru 1-2 ore. Se servește cu felii de pepene și se decoreaza cu frunze de menta proaspata.