Pere cu șodou de vin

Apropo.ro / 13.03.2006, 13:42
Pere cu șodou de vin
Ingrediente pentru 4 porții 4 pere, 3 galbenușuri de ou, 3 linguri miere de albine, 1 lingura amidon, 1 pahar mare cu vin, 1 plic zahar vanilinat, 2 linguri zeama de lamaie, 1 praf de scorțișoara, 6 frunze menta. Preparare Pentru a prepara șodoul de vin, se

Ingrediente pentru 4 porții
4 pere, 3 galbenușuri de ou, 3 linguri miere de albine, 1 lingura amidon, 1 pahar mare cu vin, 1 plic zahar vanilinat, 2 linguri zeama de lamaie, 1 praf de scorțișoara, 6 frunze menta.

Preparare
Pentru a prepara șodoul de vin, se amesteca galbenușurile cu mierea de albine, amidonul, zaharul vanilinat și cu vinul. Se fierbe totul 15 minute pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se îngroașa compozitia. Perele se curața de coaja, se taie, pe lung, în felii de o jumatate de cm grosime, se fierb 5 minute în apa cu o lingura cu miere și un praf de scorțișoara, apoi se așaza pe farfurie și se toarna peste ele șodoul de vin. Se garnisesc cu frunze verzi de menta.