Periajul dinților de la A la Z

De: Marian Andrei / 25.11.2013, 13:00
Periajul dinților de la A la Z
Una din cele mai importante activități din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaștem și să utilizam corect tehnica de periaj.

Prin periaj se îndepărtează atât resturile alimentare cât și placa bacteriană aderentă la suprafața dentară.  Acesta trebuie efectuat de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara.

Trebuie reținut că periajul trebuie făcut dimineața înainte de a mânca sau bea orice, deoarece saliva este mai vâscoasă în timpul nopții și se depune o peliculă pe dinte (placa bacteriană) la care aderă orice am ingera.

Periajul ulterior nu reușește să îndepărteze decât parțial aceste depuneri, iar seara trebuie să fie ultimul lucru înainte de culcare deoarece resturile rămase în cavitatea bucală fermentează pe timpul nopții, determinând un mediu acid care poate determina apariția cariilor, depunerea tartrului, etc.

Citește continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla mai multe despre periajul corect al dinților.