Periplu boem prin Israel: Tel Aviv, Haifa, Ierusalim

De: Dragos Tanase / 17.04.2014, 10:30
Periplu boem prin Israel: Tel Aviv, Haifa, Ierusalim
Străduțe umbrite și întortocheate, piețe pline cu bunătăți, o viață de noapte efervescentă și locuri încărcate de istorie: Mirela Ujică a luat la pas aceste trei orașe fermecătoare ale Israelului și îți spune ce merită admirat.

Atunci când te gândești la Israel și Palestina, care sunt primele lucruri care îți vin în minte? Aș pune pariu că gândul te poartă către un tărâm în care istoria și religia, aerul Orientului și al Occidentului se împletesc ca în nicio altă parte a lumii. Nimic mai adevărat!

Însă, o călătorie în Țara Sfântă mai înseamnă și plimbări nesfârșite pe țărmurile Mării Mediterane, peripluri gurmande prin piețele pline ochi cu delicii bio, amiezi petrecute la terase cu soare cald chiar și în mijloc de ianuarie, restaurante și cafenele boeme, nopți pe ritmurile muzicii în cele mai hip cluburi și sute de peisaje ce-ți vor tăia răsuflarea.

De-a lungul a trei zile pline, am pornit într-o călătorie fascinantă de-a lungul coastei Mediterane, din cosmopolitul Tel Aviv până în cetatea romană a Cezareei, din orașul medieval Accra până în pitorescul Haiffa pentru ca în final să poposim în atât de celebrul Ierusalim.

Ești curioasă să afli ce ne-a impresionat cel mai tare în periplul nostru? Admiră instanee din toate aceste orașe cu adevărat cuceritoare, pe glamourmagazine.ro