Perle de la simularea pentru Bacalaureat

De: Marian Andrei / 09.03.2014, 11:57
Perle de la simularea pentru Bacalaureat
La fel ca și în anii precedenți, unii dintre elevi nu au luat în serios simularea de bacalaureat, așa că și acum lucrările au fost pline de "interpretări" personale ale subiectelor.

Vă prezentăm în continuare câteva astfel de „creații” originale ale unor elevi.

Ion se iubea cu Florica noaptea pentru că ziua era prea cald„, iar „Ana era o femeie plictisitoare, nu știa să-l atragă pe Ion și se lua mereu de el. Dar și el era prea obsedat să lucreze pământul, pentru că era un țăran în adevăratul sens al cuvântului și în plus avea și amanta” e de părere un elev de clasa a XII-a.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Un alt elev crede că a descoperit motivul comportamentului celor doi: „Dacă aveau și ei un club în sat, un restaurant, ceva, să se mai distreze poate că nu se mai certau așa des și Ion nu îi mai făcea felul.”

Nici personajele lui Caragiale n-au fost înțelese de toți liceenii. Unii îl văd pe Domnul Goe ca pe „un copil fitzos cum sunt smecherasii de Dorobanti”. Alții îl consideră un model. „Mie mi-a plăcut de dl Goe pentru că era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stăteau drepți când deschidea el gura. Nu ca mama, să mă certe mereu”

„Eu cred că personajele nu erau atât de proaste, dar autorul a vrut să ne distreze pe noi când îi citim lucrarea”, scrie un elev despre eroii din piesă „O scrisoare pierduta”.

Locuitorii din Maramureș sunt caracterizați într-un mod cu totul deosebit: „Trăsăturile lor sunt meșterimea și șmecheria. Adică sunt secretoși cu ce fac în ateliere, să nu facă și restul ca ei că n-ar mai avea ce să vândă la turiști„.

Genurile în literatură au dat și ele de furcă: „Genul liric poate fi ca un îndrăgostit care cade-n genunchi în fața iubitei și ca o fată care se oftică de dor. Genul epic e la fel, dar nu are versuri, are rânduri.”

Din fericire pentru elevi, notele obținute la aceste evaluări nu vor fi trecute în cataloage, așa că până la adevăratul examen, ei mai au timp să se pregătească.