Perle de pe ambalaje

Apropo.ro / 01.07.2004, 14:04
Perle de pe ambalaje
Asociația de protecție a consumatorilor din Franța, UFC-Que choisir, publica în ultimul numar al revistei sale o selecție de perle de pe ambalajele unor produse, printre care cea de pe un fierastrau electric: "Nu încercați sa opriți aparatul cu mîna sau organele

Asociația de protecție a consumatorilor din Franța, UFC-Que choisir, publica în ultimul numar al revistei sale o selecție de perle de pe ambalajele unor produse, printre care cea de pe un fierastrau electric: „Nu încercați sa opriți aparatul cu mîna sau organele genitale”, transmite AFP.

Un pachet de arahide avertizeaza „Atenție, conține arahide!”. Un sirop pentru copii recomanda „Nu manevrați unelte electrice dupa consumarea siropului”.

Printre alte gaselnițe ale fabricanților, asociația a descoperit un pudding pe ambalajul caruia se precizeaza ca „produsul va fi cald dupa ce va fi încalzit” și biscuiți cu urmatoarele instrucțiuni: „1. desfaceți pachetul, 2. mîncați biscuiții”.

Instrucțiunile de folosire ale unui uscator de par precizeaza „A nu se folosi în timpul somnului”, iar coronițele de flori pentru Craciun sînt destinate „exclusiv uzului interior și exterior”. Atenție, de asemenea, la somniferele pe care scrie ca „pot provoca somnolența”.

Asociația franceza a mai reținut un pachet de chips-uri care promite: „Mare concurs, numeroase premii, jucați gratuit, nu trebuie sa cumparați nimic. Detalii în interiorul pachetului”.

Mediafax

Tags: