Permisele auto românesti vor fi valabile în Spania

Apropo.ro / 02.09.2004, 11:53
Permisele auto românesti vor fi valabile în Spania
Ministrul român de Externe Mircea Geaona și omologul sau spaniol, Miguel Angel Moratinos, au semnat, miercuri, un acord bilateral referitor la recunoașterea permiselor de conducere, care, practic, face ca permisele auto românești sa fie valabile în Spania. Geaona a afirmat ca

Ministrul român de Externe Mircea Geaona și omologul sau spaniol, Miguel Angel Moratinos, au semnat, miercuri, un acord bilateral referitor la recunoașterea permiselor de conducere, care, practic, face ca permisele auto românești sa fie valabile în Spania.

Geaona a afirmat ca este vorba de un document esențial pentru activitatea economica și sociala a comunitații românești din Spania.

„Este probabil un document care aduce cele mai multe servicii practice pentru românii care traiesc sau se deplaseaza în Spania”, a apreciat ministrul, precizînd ca acest demers face parte din strategia de abordare a relațiilor cu noile comunitați românești, care are ca scop nu doar accesul la piața muncii din țarile respective, ci și crearea unui cadru juridic bilateral, care sa le garanteze cetațenilor români drepturile sociale, la pensie sau la educație.

Geoana a mai spus ca a discutat cu ministrul spaniol de Externe și cu ambasadorul Spaniei la București despre alocarea de resurse suplimentare în vederea „procesarii mai rapide” a solicitarilor cetațenilor români pentru permise de munca în Spania.

În prezent, în Spania lucreaza în condiții legale 45.000 de români, a aratat ministrul.

Mediafax