Perseidele vor putea fi văzute pe cerul României, în acest week-end

Apropo.ro / 10.08.2012, 12:00
Perseidele vor putea fi văzute pe cerul României, în acest week-end
Ploaia de meteori, Perseidele, va putea fi observată în noaptea de 11 spre 12 august și în cea de 12 spre 13 august, pe cerul României.

În luna august, Perseidele își fac apariția pe cerul României. Ploaia de meteori va putea fi observată în noaptea de 11 spre 12 august și în cea de 12 spre 13 august, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pentru Perseide, perioada de activitate este între 17 iulie și 24 august. În această perioadă se pot observa, pe lângă meteorii ce nu aparțin unui curent (sporadici), și meteori ce par că vin din constelația Perseus.

Maximul curentului va veni pe 12 august, în jurul orei 16.00, ora României. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulți meteori. Însă, cum în România atunci este zi, cei interesați pot să-i observe în noaptea de dinainte (11 spre 12 august) și în cea de după maxim (12 spre 13 august). Cea mai bună perioadă de urmărire este după miezul nopții până dimineața.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte. Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat pot vedea maximum 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Citește mai multe detalii despre ploaia de meteori – Perseidele, pe Mediafax.ro