„Persepolis” vine in Romania din 2008

Apropo.ro / 28.11.2007, 14:22
Filmul de animație "Persepolis", care a primit Marele Premiu al Juriului la Cannes, va intra în cinematografele românești din 2008

Filmul de animație "Persepolis", pentru care regizorii Marjane Satrapi și Vincent Paronnaud au primit Marelui Premiu al Juriului la Cannes, va intra în cinematografele românești, din 11 aprilie 2008, transmite distribuitorul Transilvania FIlm
 
"Persepolis" este un film de animație inspirat din romanul cu același nume, despre povestea unei tinere fete din Iran, în timpul revoluției islamice. Născută la începutul anilor ’70 la Teheran, Marjane visează că va deveni profetul care va salva omenirea. Personajul trăiește cu intensitate o dublă revoluție, cea a adolescenței, dar și a instaurării republicii islamice în Iran.
 
Filmul a deschis, luni, ediția din acest an a Festivalului de Film Francez, care se desfășoară la București până în 2 decembrie.
 
"Persepolis" va reprezenta Franța la Premiile Oscar din 2008, fiind deja lansat în țări precum Belgia, Spania, Marea Britanie și Franța. Pe 25 decembrie, filmul va intra și în cinematografele din Statele Unite.

Â