Persoanele atrăgătoare au succes mai mare în carieră și câștigă mai bine

Apropo.ro / 11.10.2012, 13:20
Persoanele atrăgătoare au succes mai mare în carieră și câștigă mai bine
Persoanele atrăgătoare se angajează mai ușor, promovează mai repede în companie și câștigă mai bine decât colegii lor de muncă.

Cercetătorii americani au constatat, în urma unor studii, că persoanele atrăgătoare se angajează mai ușor, sunt promovate mai repede și câștigă mai bine decât colegii lor mai puțin arătoși. Salariul persoanelor atrăgătoare este în medie cu 3-4 puncte procentuale mai ridicat.

Cercetătorii au descoperit că oamenii furmoși tind să producă mai mulți bani pentru companiile pentru care lucrează și de acceea sunt priviți ca angajați mai productivi și mai muncitori.

O persoană care lucrează în vânzări directe va avea cu atât mai mulți clienți cu cât este mai atrăgător. Clienții vor fi mai înclinați să cumpere dacă vor crede că vor avea o șansă la o relație fizică cu vânzătorul„, spune Dario Maestripieri, un profesor de științe socio-umane de la Universitatea din Chicago.

Profesorul mai spune că nu doar sex-appeal-ul este ingredientul cheie în succesul persoanelor atrăgătoare ci și anumite trăsături conexe care vin odată cu un aspect mai plăcut: încredere de sine sporită și o personalitate mai plăcută.

Citește mai multe detalii despre De ce persoanele atrăgătoare câștigă mai bine și au succes mai mare în carieră, pe ZF.ro