Personaje de desene animate celebre, dar copiate (Poze)

Apropo.ro / 09.08.2009, 14:00
Eroii de desene animate celebri precum "Superman" sau "X Men" au fost copiati dupa personaje ramase anonime.

Eroii de desene animate celebri precum "Superman" sau "Batman", nu sunt tocmai creatii originale, spre dezamagirea multor fani.

Decenii la rand, animatorii de la Disney au "reciclat" multe personaje cunoscute, carora le-au copiat pana si miscarile, motivand ca aceasta metoda, numita rotoscopie, este legitima si ajuta la reducerea costurilor unui film.

Insa fanii acestor personaje s-ar putea simti tradati cand descopera ca eroii lor favoriti au de fapt identitati false.

Se pare ca metoda "reciclarii" a fost aplicata si in cazul unor personaje foarte cunoscute, precum "X Men" sau "The Lion King".

1. The X Men vs. Doom Patrol

Personajele din Doom Parol au debutat intr-o revista de benzi desenate si, spre deosebire de "generatia indigo" X Men, au fost redate ca oameni obisnuiti, care au dezvoltat puteri supranaturale in urma unor accidente.

Desfigurati si respinsi de societate pentru felul in care arata, eroii din Doom Patrol incep sa isi foloseasca puterile pentru a a salva oamenii, in speranta ca acestia ii vor putea accepta asa cum sunt.

In rest, povestile sunt asemanatoare, la fel si personajele, exceptie facand cateva detalii legate de aspect.

2. Superman vs. Gladiator

Cine ar fi crezut ca celebrul Superman este "copia" personajului Gladiator, care a debutat intr-un roman SF al anilor ’30?

Hugo Danner alias Gladiator a dobandit superputeri dupa ce a consumat o substanta magica descoperita de tatal sau. Astfel, personajul a dobandit cam toate calitatile pe care le-am vazut apoi la Superman, personaj inventat in anii ’50, in afara de privirea cu laser.

Hugo, asemenea lui Superman, a fost crescut la o ferma dintr-un orasel si ambii aveau acelasi scop: sa pedepseasca raufacatorii si sa le salveze victimele.

3. The Lion King vs. Kimba, the White Lion

Kimba, leul albinos, este creatia japonezului Osamu Tezuka, cel care a creat si Astro Boy.

Lion King, personajul modern al celor de la Disney, a fost numit Simba si, spre deosebire de Kimba, nu este albinos. In schimb, este inconjurat de aceeasi prieteni, intre care maimuta shaman, pasarea si hienele rautacioase care apar si in povestea veche.

4. Batman vs. Zorro

Zorro a fost creat in anul 1919 si a debutat in revista All Story Weekly.

Asa cum Zorro il avea alaturi pe Bernardo, servitorul sau de nadejde, Batman a aparut la un moment dat alaturi de fiul sau adoptat, Robin.

Batman a imprumutat pana si masca celebrului Zorro, dar si obiceiul de a-si marca teritoriul cu un logo sugestiv (litera "Z", in cazul lui Zorro si simbolul liliacului, in cazul lui Batman).

Â