Personalitatea unui bărbat dezvăluie câți copii va avea

De: Mihaela Enache / 24.10.2013, 15:30
Personalitatea unui bărbat dezvăluie câți copii va avea
Bărbații cu personalități deschise ar putea să aibă mai mulți urmași, a relevat un nou studiu.

Pentru cercetarea lor, antropologii de la UC Santa Barbara au studiat peste 600 de membri adulți din Tsimane, o populație indigenă izolată în centrul Boliviei.

Autorul principal, Michael Gurven, profesor UCSB de antropologie , a declarat că ideea îngustă că oamenii relaționează într-un mod relativ fix cu restul lumii este ceva ce nu supunem chestionării.

El a spus că unii oameni sunt mai deschiși, alții sunt mai liniștiti și introvertiți, dar din punct de vedere evolutiv nu prea are sens că dispozițiile oamenilor diferită atât de mult și nu sunt mai flexibile.

Gurven și echipa lui au vrut să examineze măsurile de personalitate pe care le-au avut asupra adulților Tsimane și să determine ce consecințe ar putea avea rezultatele asupra personalității unuia sau altuia.

El a declarat acest lucru luând în considerare că adaptivitatea evolutivă a unei trăsături de personalitate poate fi problematică în societățile moderne dezvoltate ca urmare a utilizării pe scară largă a contracepției.

Gurven a afirmat că la toate animalele – inclusiv la oameni – cu cât ești într-o stare mai bună, cu atât mai mulți copii ai. Iar pentru oamenii din mediile mai tradiționale, cum ar fi Tsimane, cu cât mai mare statutul, cu atât mai bună starea fizică, cu atât mai devreme probabilitatea căsătoriei, și mai mare succesul reproducerii.

Oamenii tsimane reprezintă un grup de test favorabil pentru că ecologia lor în ceea ce privește existența este similară cu modul în care oamenii din țările dezvoltate locuiesc de milenii.

Gurven a spus că este o populație cu o fertilitate ridicată – o femeie medie are nouă nașteri pe parcursul vieții – și este o populație „coaptă” pentru a-i studia trăsăturile de personalitate.