Personalități ca Jude Law, Christopher Nolan, Ridley Scott cer Guvernului britanic să salveze cinematografele

De: Loredana Toma / 18.01.2021, 18:06
Personalități ca Jude Law, Christopher Nolan, Ridley Scott cer Guvernului britanic să salveze cinematografele

Cineaștii Christopher Nolan și Ridley Scott și actorul Jude Law se numără printre semnatarii unei scrisorii deschise adresate Guvernului britanic prin care se cere salvarea cinematografelor afectate de pandemie.

Peste 40 de nume importante din industria filmului din regat au semnat o scrisoare remisă cancelarului Rishi Sunak în vederea obținerii unui sprijin financiar pentru salvarea cinematografelor afectate de pandemie. Sub titlul “Cinema Stands On The Edge Of An Abyss” (Cinema-ul stă pe marginea unui abis), scrisoarea are ca scop obținerea de fonduri “pentru ca generațiile viitoare să se poată bucura de magia experiențelor cinematografice”.

Și cinematografele de talie mare au nevoie de sprijin financiar

“Suntem conștienți și recunoaștem  sprijinul pe care Guvernul l-a oferit deja, însă ne este teamă că nu va fi suficient, luând în calcul provocările cu care se confruntă cinematografele mai mari, care nu au putut, încă, să acceseze fonduri personalizate. Aceste companii reprezintă 80% din piață și ajută la unirea celor două sectoare, de producție și de distribuție a filmelor. Fără ele, viitorul industriei de film din Marea Britanie este precar”, se menționează în scrisoare.

Anul trecut, box office-ul britanic, precum și cel global au fost afectate grav de pandemie. Piața de film britanic[ a scăzut cu 76%. Guvernul a oferit deja sprijin, însă au beneficiat mai mult cinematografele independente sau cele de talie mai mică.

Printre semnatarii scrisorii oficiale se numără regizori, producători și actori, ca Andrea Arnold, Danny Boyle, Barbara Broccoli, Stephen Daldry, Stephen Frears, Stephen Fry, Paul Greengrass, David Heyman, Armando Iannucci, Asif Kapadia, Jude Law, Kevin Macdonald, Steve McQueen, Sam Mendes, Peter Morgan, Christopher Nolan, Guy Ritchie, Ridley Scott, Joe Wright.

CITEȘTE ȘI: Box office-ul nord-american în 2020, la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani

FOTO: Profimedia Images