Personalităţi din diverse domenii susţin noul proiect muzical al Alexandrei Uşurelu

Apropo.ro / 18.11.2014, 13:42
Personalităţi din diverse domenii susţin noul proiect muzical al Alexandrei Uşurelu
După ce în primăvara acestui an Alexandra Uşurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârşitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii" fiecăruia dintre cei ce îi ascultă muzica, un loc de evadare din cenuşiul din jur– acesta fiind titlul noului single, dar şi al albumului său de debut.
 
 
Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă şi culoare –  capătul lumii pentru mai multe generaţii de emigranţi de la începutul anilor 1900 –  Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârşitul lunii noiembrie şi va aduce o surpriză: prezenţa în clip a unei personalităţi feminine îndrăgite a showbizului românesc.
 
Melodia, scrisă şi produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detaşarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.
 
“La Capătul lumii” nu este un îndemn de a pleca într-un loc anume de pe glob, ci de a ne întoarce în acel loc din interiorul nostru care se numeşte suflet. Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din faţa mea. Dacă ascultaţi cu atenţie versurile, veţi vedea că este vorba despre el în acest cântec”, a declarat Alexandra Uşurelu.
 
 
 
 
Piesa a ajuns la inimile mai multor personalităţi din diferite domenii, colaboratori şi prieteni de-ai artistei care s-au alăturat acesteia şi au mărturisit în spaţiul virtual în ce fel îşi găseşte fiecare liniştea „la capătul lumii” interioare.
 
Astfel, Mircea Vintilă a declarat : „Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei şi adolescenţei mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal şi hochei, Parcul cu Platani, ştrandul „La două ligheane”, petrecerile şi primele mele încercări muzicale”.
 
Pentru realizatoarea radio – TV Liana Stanciu… „La capătul lumii” este „în braţele Teodorei şi ale lui Mihai (n.r. – fiica şi soţul), dimineaţa, sâmbăta, când buimaci ne adunăm şi facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos şi mai cald, şi mai bun, şi mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în braţe”. 
 
 
 
 
Cornel Ilie (Vunk): „Cred că locul ăla în care vreau eu să fug mereu, să găsesc un capăt de lume este liniştea. Şi asta găsesc în foarte multe lucruri, dar cel mai mult în cuvinte”.
 
 
 
 
Mihaela Călin (jurnalist Antena 1) : „La Capătul lumii” este momentul pe care tu îl alegi. Nu este un loc, este un moment. Este momentul acela în care faci lucrurile doar pentru tine. Şi dacă tu simţi că acum ai chef să mergi la un concert, mergi la un concert! Dacă tu simţi că vrei să citeşti o carte bună, lasă-i pe toţi, citeşte o carte bună. Dacă simţi că vrei să mergi la o bere cu prietenii, fără deadline-uri, mergi la o bere!
 
Alexandra Uşurelu debutează în 2011, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, unde atrage atenţia Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naţionale, „Din dragoste pentru femei” şi “Preţuieşte Viaţa”.
 
Alexandra a colaborat cu nume sonore din muzica romanească, printre care Trupa Vunk [pentru duetul “Nopţile trec (doar visele rămân)]”, care – în 2013 – devine genericul serialului TV „Îngeri pierduţi”, produs de Media PRO Pictures), Mircea Vintilă (la cântecul “Ceva se întamplă cu noi”), Mircea Rusu (pentru cântecul “Doi străini”), Walter Dionisie (“Preţul Corect”, “Nicicând doi”), Bobby Stoica (alături de care lansează şi albumul său de debut), dar şi din cea internaţională, aici remarcându-se colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul şi pianistul argentian al trupei de succes internaţional Narcotango, nominalizat de două ori la premiile Latin Grammy.
 
La invitaţia Televiziunii Naţionale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internaţional Turkcevizyon, în septembrie 2013.
 
După o serie de concerte acustice, în diferite locaţii din ţară, din dorinţa de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producţie, cu decoruri, videoproiecţii, şi într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susţine primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.
 
Dragostea faţă de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii”, împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar şi să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu eşti singur”.
 
De altfel, în 2013 şi 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Şcoala Internaţională Olga Gudynn.