Peste 1 milion de dolari au dispărut dintr-un avion elvețian

De: Marian Andrei / 26.06.2013, 12:15
Peste 1 milion de dolari au dispărut dintr-un avion elvețian
Agenții FBI investighează furtul a 1,2 milioane de dolari care se aflau la bordul unui avion elvețian, pe aeroportul John F. Kennedy din New York.

1,2 milioane de dolari care erau pe lista de „mărfuri” transportate de o cursă aeriană internațională mixtă, pasageri și cargo, sunt de negăsit, au anunțat autoritățile americane.

Banii a ajuns la New York sâmbătă, însă lipsa lor nu a fost descoperită decăt luni, atunci când seiful a fost livrat unei sucursale a Federal Reserve din Jersey.

Potrivit unui purtător de cuvânt al FBI, banii ar fi trebuit să se găsească într-un seif folosit în mod curent de bănci pentru transportul valutei, care la rândul său, era închis într-un container mai mare. Purtătorul de cuvânt a arătat că dimensiunea seifului făcea necesară utilizarea unui stivuitor pentru manipularea lui. 

FBI anchetează dispariția banilor iar purtătorul de cuvânt a declarat că agenția nu are idee când aceștia au dispărut: înainte de îmbarcarea in avion, la Zurich, în Elveția în timpul zborului sau pe teritoriul american.