Peste 11.000 de copii germani s-au intoxicat cu căpșuni chinezești

De: Marian Andrei / 09.10.2012, 16:00
Peste 11.000 de copii germani s-au intoxicat cu căpșuni chinezești
Studiile de laborator efectuate în Germania în urma apariției, acum două săptămâni, a unei epidemii de infecții intestinale au arătat că aceasta a fost provocată de un virus prezent în căpșunile congelate importate din China.

Cei mai mulți bolnavi, dintre cele peste 11.000 de persoane afectate, au fost copii din școli și grădinițe. Simptomele intoxicației erau greața și tulburările gastrointestinale.

Potrivit experților germani, responsabilul local a fost compania Sodexo, care a asigurat servicii de catering mai multor instituții de învățământ. Între alimentele livrate erau incluse și căpsuni importate din China, cele care au declanșat efectiv epidemia.

Epidemia readuce în centrul atenției sistemul de catering din Germania și firmele care livrează astfel de servicii, în condițiile în care din ce în ce mai multe școli și grădinițe adoptă un program prelungit, care include și o masă.

Am prevăzut de mult un astfel de scenariu„, a declarat Michael Polster, președintele unei fundații care pledează pentru o alimentație sănătoasă, care a avertizat că, „dacă nu se iau măsuri ferme”, asupra celor 11 milioane de scolari germani planează în permanență pericolul.