Peste 150 de polițiști pe străzile Bucureștiului, de Paște

De: Dragos Tanase / 11.04.2015, 08:00
Peste 150 de polițiști pe străzile Bucureștiului, de Paște
Primarul General, Sorin Oprescu, a dispus o serie de măsuri pentru perioada sărbătorilor Pascale, astfel încât să fie asigurate menținerea curățeniei, siguranță bucureștenilor, transportul public și bună desfășurare a activităților organizate în Capitala, cu acest prilej.

Astfel, în cadrul unui comandament care a avut loc la sediul Municipalității, Primarul General, Sorin Oprescu, a solicitat Poliției Locale să își dubleze efectivele de polițiști și numărul misiunilor de patrulare, în special în zonele lacaselor de cult, parcuri, cimitire etc. La aceste acțiuni privind menținerea ordinii publice în perioada Sărbătorilor Pascale, vor participa un număr de 150 de polițiștii locali din cadrul serviciilor de Ordine Publică și Circulație, dar și efective din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București. Misiunile vor viza combaterea faptelor antisociale atât în centrul Capitalei, cât și în apropierea marilor biserici.

Totodată, la solicitarea Primarului General, operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei vor avea echipe de permanentă care vor efectua acțiuni de salubrizare, cu prioritate, în zonele bisericilor, atât înainte de slujbă de Înviere cât și după. Mai mult, pentru a preîntâmpina  acumularea unor cantități de deșeuri foarte mari la populație, toți operatorii vor asigura serviciul de salubrizare menajeră și în ziua de sâmbătă.

Edilul șef a cerut în mod expres inspectorilor Direcției de Control și Administrației Străzilor, să verifice că lucrările edilitare în curs să fie izolate și semnalizate corespunzător, iar reprezentanților ApaNova, RADET, Enel etc. să aibă echipe de permanentă astfel încât, în cazul în care se înregistrează avarii, să se poată interveni de urgență.