Peste 1.500 de țestoase au „fugit” de la o fermă americană

De: Marian Andrei / 20.07.2012, 15:20
Peste 1.500 de țestoase au
David Driver, proprietarul unei crescătorii de broaște țestoase se plânge că, după ce că afacerea mergea destul de prost în ultimul timp, acum a pierdut și rezultatul a patru ani de muncă.

Țestoasele crescute de David erau valorificate în două moduri: o parte erau vândute drept animale de casă, iar o parte erau exportate în China, locuitorii acestei țări apreciind gustul deosebit al mâncărurilor preparate din ele.

Săptămâna trecută, hoții de metal au furat o mare parte din gardul care înconjura proprietatea, iar țestoasele au profitat de aceasta pentru a „gusta” libertatea. Atunci când David a fost atenționat de vecini că zona este plină de broaște țestoase, tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să contabilizeze pierderile: peste 1.600 de țestoase, din diverse specii, au ieșit lipsă la inventar.

Amărăciunea sa a fost sporită și de ineficacitatea polițiștilor, care pe lângă faptul că nu i-au depistat pe cai care au furat gardul, au mai făcut și glume în presă pe seama întâmplării. „Atenție, șoferi! Grupuri de broaște testoase sălbatice rulează cu viteză pe șoselele din zonă!”, este declarația unui polițist local, care a fost preluată de ziarele din zonă.