Peste 1.500 vizitatori şi 35 expozanţi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair

Apropo.ro / 15.05.2018, 13:53
Peste 1.500 vizitatori şi 35 expozanţi la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair
În perioada 12-14 mai a avut loc cea de-a treia ediţie a salonului de vinuri - ReVino Bucharest Wine Fair care a adus la aceeaşi masă proprietari de crame, sommelieri cu experienţă, reprezentanţi HoReCa şi pasionaţi de vinuri sau doritori să descopere secretele licorii lui Bacchus. Astfel, la hotelul Novotel din inima Bucureştiului s-au strâns peste 1.500 oameni în cele trei zile de eveniment. Aceştia au avut şansa să deguste peste 230 de vinuri premium de la 35 de crame, dintre care 33 din România. Doar doi expozanţi au fost prezenţi cu vinuri premium de import.

„Am organizat acest eveniment aflat la a treia ediţie cu scopul de a promova turismul viticol şi vinurile de calitate din România”, spune Alina Iancu, managing director ReVino.ro şi CrameRomania.ro. “Faptul că am reuşit să devenim un salon de vinuri cu tradiţie a fost confirmat atât de cei 35 expozanţi, cât şi de vizitatori, cu 20% mai mulţi la ediţia din acest an comparativ cu cea precedentă. Totul a pornit din pasiune, dar s-a amplificat în ultimii ani având ca obiectiv creşterea unui segment cu mare potenţial pentru România.”

Programul de discuţii directe între expozanţi şi vizitatori a fost completat de o serie de masterclass-uri. Acestea sunt întâlniri separate în care grupuri de 35-40 de persoane degustă vinuri special alese în prezenţa enologilor şi specialiştilor din domeniu care oferă informaţii specifice despre soiuri, tipuri de vinificaţie, modalităţi de a realiza vizite la crame, dar şi despre asocieri culinare astfel încât aromele să fie la cel mai înalt nivel.

“Zilele de sâmbătă şi duminică au fost dedicate pasionaţilor de vinuri şi persoanelor care doresc să descopere secretele acestei băuturi, iar prezenţa numeroşilor vizitatori români şi străini deopotrivă ne-a bucurat. Ziua de luni a fost organizată în exclusivitate pentru reprezentanţii HoReCa astfel încât tendinţele din piaţă să fie cât mai corelate cu cele ale proprietarilor de crame şi invers”, adaugă Alina Iancu.

Salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair este un eveniment aflat la a treia ediţie, care creşte de la an la an şi care are obiectivul de a atrage românii către vizitarea cramelor de la noi din ţară, dar şi de a-i determina pe cât mai mulţi să deguste şi să aprecieze vinurile premium produse pe piaţa internă.

Pe lângă salonul de vinuri, ReVino.ro mai realizează tururi ghidate la crame, analize cu privire la consumul de vinuri şi oferă informaţii utile despre crame şi etichete.
CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă (română şi engleză) cu toate informaţiile despre cramele din România.

În România sunt peste 175 de crame care produc vin îmbuteliat şi numărul acestora creşte de la an la an cu aproximativ cinci unităţi.

#Revino2018 #Revinowinefair #revinocommunity