Peste 150.000 de români, dependenți de jocurile de noroc

De: Dragos Tanase / 21.06.2012, 09:58
Peste 150.000 de români, dependenți de jocurile de noroc
Supervizorul Asociației pentru Prevenirea și Tratarea Adicției - Transparență și Egalitate de Șansă în Gambling (APTA-TESG), Cristian Noaghi, susține că peste 150.000 de persoane din România care participă la casino, slot, pariuri sportive sau bingo, sunt dependente de aceste jocuri de noroc.

APTA-TESG este o asociație de drept privat, structurată ca un ONG, care încearcă să prevină și să reducă dependența provocată de jocurile de noroc, se precizează pe pario.ro.

APTA-TESG lansează și adaptează programe pentru prevenirea adicției, concepute de grupuri de psihologi și monitorizează piața de gambling.

Acest ONG își propune să ofere un feedback obiectiv și permanent în cadrul pieței relevante în domeniu prin semnalarea oricăror deficiențe economice, juridice sau de alta natură îndeplinind funcția unui veritabil arbitru din partea societății civile.

De exemplu, românii au pariat în 2010 la jocuri de noroc online peste 36 mil. €. Atunci, aproximativ 480.000 de români au participat la jocuri de noroc online anul trecut, valoarea pieței jocurilor de noroc online depășind 36 de milioane de euro.

Citește declarațiile complete ale lui Cristian Noaghi, pe Mediafax.ro